Ayvalık'tan berrak sulara tekne turu

Ayvalık'ta yapılacak en güzel aktivitelerden biri teknelerle çevredeki koyları ve adaları gezmek oluyor. Günübirlik turlarda Maden Adası ve Akvaryum Koyu gibi yerlere gidiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2021 11:23 GÜNCELLEME 08.10.2021 11:24 Dünyayı Geziyorum
Ayvalık'tan berrak sulara tekne turu
Ayvalık'tan berrak sulara tekne turu

Ayvalık'tan her gün günübirlik tekne turları çevredeki koyları ve adaları gezmek üzere yola çıkıyor. Genelde bin kişilik olan tekneler salgın dönemindeki tedbirler kapsamında 150 kişi ile sınırlandırılıyor. Gidilen koylarda kimselerin olmaması sadece teknelerdeki ailelerin ve arkadaşların buralarda çok güzel vakit geçirmelerini sağlıyor. Tekneden metrelerce yüksekten atlayarak suların tadını çıkartan çocuklar ve aileler Ayvalık'ta bu tur teknelerine mutlaka biniyorlar. 

 

 

AYVALIK TUR TEKNELERİ 

Ayvalık'ın çevresinde birbirinden güzel koylar ve adalar bulunuyor. Bu adalara her gün belirli saatlerde tekne turları düzenleniyor. Özellikle salgın döneminde herkesin tercihi olan tekne turları sayesinde hiç kimselerin olmadığı koylarda tertemiz suyun tadını çıkartmak ve güzel bir tatil yapmak mümkün. 

 

 

MADEN ADASI 

Ayvalık'tan hareket eden teknelerin duraklarından biri de Maden Adası. Zamanında Maden Adası'nda birden fazla maden çıkartma işlemleri yapılmış ve zengin bir kara parçası olarak görülmüş. Bu yüzden günümüze kadar gelen adı Maden Adası olarak kalmış. Hala aynı ad ile biliniyor. Tekneler burada demir atarak yolculuarın tertemiz sularda keyifle vakit geçirmesini sağlıyorlar. Maden Adası'nın suları kimisine çok soğuk geilrken bazı kişiler de suyun ılık olduğunu söylüyor. Genel varılan kanı ise suyun soğuk olduğu yönünde. 

 

AKVARYUM KOYU 

Akvaryum Koyu tekne turlarında bir diğer durak olarak ziyaret edilen yerlerden biri. Çok güzel bir manzara burada sizi bekliyor. Tertemiz berrak sularda çocuklar diledikleri gibi eğleniyor. Akvaryum Koyu da adını sonuna kadar hak eden nadide yerlerden biri. Çok güzel sular bulunuyor ve tertemiz sular içerisinde deniz canlıları da size eşlik ediyor. 

Ülkemizin her köşesinde doğal, tertemiz güzellikler bitmiyor. Sadece zengin bir tarihe değil zengin doğal güzelliklere de sahibiz. 

AYVALIK'A NASIL GİDİLİR?

Ayvalık herkesin merak ettiği güzide gezi adreslerinden biri. Muhteşem doğal güzelliklerinin bulunduğu tatil yeri her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Ayvalık'a nasıl gidilir sorusunu da gitmek isteyen herkes araştırıyor. İstanbul başta olmak üzere çevre illerden gelen gezi sevenler günü birlik olarak burayı keşfediyor. 

Ayvalık'a gitmek için otobüs yolunu tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda deniz yolu ulaşımını kullanarak da bölgeye gidebilirsiniz. İstanbul'dan karayolu ile 5,5 saatte Ayvalık'a ulaşabilirsiniz. Bursa'dan 3,5 saatte ulaşım sağlamak mümkün. Otobüsle ulaşımda bu süre birkaç saat uzayabilir. 

Deniz yoluyla gitmek için Yenikapı, Bostancı'dan deniz otobüsüyle ulaşım sağlayabilirsiniz. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR