Mavi Bayraklı plajlar listesinde tepede: Sarımsaklı Plajı

Dünyanın en güzle plajlarından biri Sarımsaklı Plajı. Mavi Bayraklı plajlar listesinde bulunuyor ve her yıl ziyaretçileri yüksek oranda memnun eden nadir plajlardan biri. Küçükköy'de bulunan Sarımsaklı Plajı upuzun sarı kumlara sahip.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2021 09:53 GÜNCELLEME 26.08.2021 09:53 Dünyayı Geziyorum
Mavi Bayraklı plajlar listesinde tepede: Sarımsaklı Plajı
Mavi Bayraklı plajlar listesinde tepede: Sarımsaklı Plajı

Tertemiz kumları ve denizi ile her yıl öne çıkmayı başaran bir yer Sarımsaklı Plajı. Muhteşem bir görünümü var ve kumları ise altın gibi parlıyor. Az ilerde görünen adada bulunan altın rezervinden dalgalarla buraya altın parçaları taşındığı söyleniyor. Kumunun ise şifalı olduğu yine söylentiler arasında yerini almış durumda. Muhteşem bir görünümü olan Sarımsaklı Plajı hakkında her şeyi sizler için derledik. Dünyayı Geziyorum ekibinin gözünden izleyeceğiniz muhteşem manzara keyifli bir yolculuğa çıkartacak sizi. 

 

 

SARIMSAKLI PLAJI 

Sarımsaklı Plajı İstanbul'a yakın olan Balıkesir Ayvalık'ta bulunuyor. Bu yüzden İstanbul halkının her yıl mutlaka birkaç gün için de olsa tercih ettiği nadide yerlerden biri. Aynı zamanda diğer çevre illerden de Sarımsaklı Plajı'na bir hayli yoğun ilgi var. Bu yıl salgın sebebiyle plajda sosyal mesafe kuralları göz önüne alınarak tatil yapıldı. Yine tertemiz kumları ve suyu keyif yaparak denizin tadını çıkartmak isteyenlerle doldu. Harika bir suyu bulunan Sarımsaklı Plajı'nın suyu kimine göre çok soğuk kimine göre ılık. Bazıları ise Sarımsaklı'nın suyunun sıcak olduğunu dahi iddia ediyor. Ancak görünen bir gerçek var ki burada muhteşem güzellikte pırıl pırıl bir deniz suyu görülüyor. 

 

 

Sarımsaklı Plajı'nın kumu ise yine herkesi büyüleyen bir görünüme sahip. Sapsarı kumlar tertemiz ve şifalı olduğu buradaki halk tarafından söyleniyor. İçeriğinde bol miktarda mineral barındırdığı için hem şifalı hem de cilde iyi geldiği söyleniyor. Keyifli bir tatil için tercih edilen Sarımsaklı Plajı hem kumuyla hem de deniziyle vazgeçilmez adreslerden biri. 

Aynı zamanda su sporlarının da çeşitleri burada çok rahatlıkla yapılıyor. Denizin keyfini sadece yüzerek çıkartmak yerine sizin için tercih edilecek olan su sporlarını da deneyebilirsiniz. 

ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK GÜVENLİ

Sarımsaklı Plajı aynı zamanda çok sığ bir denize sahip. Sığ olması burada hayvanların dahi kendini deniz aniden atmasını sağlıyor. Aileler bu yüzden çok tercih ediyor burayı. Çocuklar ne kadar açılsa da ayakları yerden kesilmiyor. Yumuşacık kumlar denizde metrelerce ötesinde de görülüyor. Yeni yüzmeyi öğrenen kişiler de sığ olması sebebiyle Sarımsaklı'yı seviyor. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR