Ayvalık'ta ne yenir? Meşhur lezzetler

Ayvalık'ta ne yenir denildiğinde yöre halkının mutlaka gösterdiği olmazsa olmaz lezzetler var. Bu lezzetler herkesin damağında harika tatlar bırakıyor ve Ayvalık gezisi boyunca sabah öğle ve akşam turistlerin gözdesi oluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2021 10:28 GÜNCELLEME 10.08.2021 10:28 Dünyayı Geziyorum
Ayvalık'ta ne yenir? Meşhur lezzetler
Ayvalık'ta ne yenir? Meşhur lezzetler

Ayvalık'ın meşhur lezzetleri birbirinden değerli ve kültürümüze Balkanlar'dan gelen göçmenlerle zenginlik katıyor. Mutfak zenginliğinin sebebi ise burada Balkan göçmenlerinin de bulunması ve Anadolu yemek kültürü ile bir arada tanıtılması. Herkesin bayılarak yediği lezzetler yöresel yiyeceklerden ve göçmenlerin getirdiği yemek kültüründen yapılıyor. Her iki türde de tadına doyum olmaz güzel sofralar çıkıyor ortaya. 

 

 

Ayvalık'ta Boşnaklar büyük çoğunlukta bulunuyor bu da Boşnak mantısı, Boşnak böreği gibi yöresel tatların Ayvalık'a gelmesine yol açmış. 

 

 

AYVALIK'TA NE YENİR?

Ayvalık her yaz neredeyse binlerce turist ağırlıyor. İstanbul'dan en fazla yerli turist alan ilçenin mutfak kültürü de doğal güzellikleri kadar zengin. Doğal ve tarihi gezilecek yerlerini keşfeden herkes için mutlaka Ayvalık Tostu tadına bakılması gereken ilk lezzet oluyor. Muhteşem çıtır çıtır Ayvalık Tostu tadına doyum olmuyor. Geçmişten günümüze değişime uğrasa da Ayvalık Tostu günümüzde her şekilde çok seviliyor. En değişmez özelliği ise çıtır çıtır ekmek arasında bol malzemeli olarak servis edilmesi. 

BOŞNAK BÖREĞİ VE MANTISI 

Boşnak böreği burada her yerde öğle yemeğinde ya da sabah kahvaltısında bulabileceğiniz bir lezzet. Göçmenlerin açtığı küçük ve sıcacık lokantalarda en lezzetli haliyle çeşit çeşit Boşnak börekleri yapılıyor. Eski Rum sokaklarında enfes kokuyu takip ederek bu lezzetin tadına bakabilirsiniz. Çay ile beraber ya da koruk suyu ile afiyetle tüketebilirsiniz. 

Boşnak mantısı da bu sokaklarda yiyebileceğiniz bir diğer güzel lezzet. Harika bir enerji kaynağı. Bütün gün Ayvalık'ın buz gibi sularında keyifle vakit geçirmek için kahvaltıda Boşnak böreği ve Boşnak mantısı tercih edebilirsiniz. 

AKŞAM YEMEĞİ

Ayvalık'ta akşam yemeğinde ise yiyebileceğiniz envayi çeşit lezzet bulunuyor. Balık gibi deniz ürünleri burada en çok tercih edilen akşam yemeği oluyor. Çünkü çok lezzetli ve taze balıklar Ayvalık'ta balıkçılardan direkt mutfaklara girip sofraya geliyor. Diğer deniz ürünlerini de büyük keyifle tüketiyorlar. Turistler de akşam yemeklerinde lezzetli mezelerin yanında mutlaka deniz ürünlerinden tadıyorlar. 

Siz de Ayvalık gezinizde mutlaka bu güzel lezzetleri keşfedin. Ayvalık Küçükköy'de gezilecek yerleri adımlarken bu lezzetlerle gezinizi taçlandırabilirsiniz. Aynı zamanda Ayvalık'taki tarihi yerleri de keşfederken ara sokaklarda bu lezzetlerle taşınabilirsiniz. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR