Fethiye Babadağ'da yamaç paraşütü ile muhteşem manzaralar

Babadağ yamaç paraşütü için tercih edilebilecek güzide adreslerden biri. Deniz seviyesinden binlerce metre yüksekte profesyonel ekipmanlarla kendinizi muhteşem manzaralara bırakma deneyimi yaşayabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2021 11:16 GÜNCELLEME 12.08.2021 11:16 Dünyayı Geziyorum
Fethiye Babadağ'da yamaç paraşütü ile muhteşem manzaralar
Fethiye Babadağ'da yamaç paraşütü ile muhteşem manzaralar

Ülkemizde yamaç paraşütü bir hayli yaygın. Her bölgede muhteşem manzaraları ayaklar altına seren tepeler bulunuyor. Buralarda yer alan profesyonel ekipler de yamaç paraşütü ile bu manzaraları daha yüksekten ziyaretçilere gösteriyor. Fethiye  de yamaç paraşütü için zengin manzaralar sunan nadir yerlerden. Öyle ki bu konuda dünyaya ün salmış durumda. Bölgeye yabancı turistler bir hayli ilgi gösteriyor. Herkesin en çok merak ettiği husus yamaç paraşütü ile metrelerce yüksekten manzarayı görmek. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler bu eşsiz deneyimi mutlaka yaşıyorlar. Aynı zamanda yerli turistler de Fethiye Babadağ'da yamaç paraşütü yapmanın keyfine varıyor. Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi manzarasını önüne alan ekipler çok güzel görüntüler ile ziyaretçilere bu güzel andan anılar veriyor. 

BABADAĞ'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ DENEYİMİ

Fethiye doğa sporlarının adresi olarak biliniyor. Dağ manzaraları eşliğinde çıktığınız Babadağ zirvesinde çok büyük bir paraşüt ekibi bulunuyor. Adrenalin severler deniz seviyesinden 1700 metre yüksekte yer alan zirveden kendini bırakıyorlar. İnanılmaz bir manzara karışılıyor ziyaretçileri burada. Dünyaca ünlü bir aktivite. Yamaç paraşütü yapmak için çıktığınız bu zirvede çay kahve içmek için de restoran ve cafeler bulunuyor. Teleferik sistemi ile de Babadağ zirvesine çıkmak mümkün. Burada yamaç paraşütü yapmak için kilo ve yaş sınırı var. Bu şartları karşılayan kişiler profesyonel bir hoca ile havada süzülüyor. 

Babadağ 4 piste sahip. 1200, 1700, 1800 ve 1960 metre yüksekliğe sahip. Hava şartlarına göre hangi pist uygunsa oradan uçuş yapılıyor. Yamaç paraşütü pilotları ile beraber uçuş gerçekleştiriliyor. Uçuşa hazırlık için kişilerin bir kaç adım atarak hızını alıp koltuğa kendini bırakmaları yeterli oluyor.

 

Masmavi deniz ve yemyeşil sedir ormanları üzerinde muhteşem bir deneyim yaşanıyor. Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi manzarası en yüksekten izleniyor. Uçuş deneyimi Ölüdeniz'de sonlanıyor. Pilot binlerce metre yüksekten süzülerek Ölüdeniz plajına iniş yapıyor. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR