Göcek topraklarındaki kadim tarih

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan topraklarımızda bu medeniyetlere ait izler bulunuyor. Her biri birbirinden kıymetli olan bu izler onu taşıyan topraklarda keşfetmeye görmeye değer.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2021 10:05 GÜNCELLEME 04.09.2021 10:05 Dünyayı Geziyorum
Göcek topraklarındaki kadim tarih
Göcek topraklarındaki kadim tarih

Haber7/ Menekşe Gümüş Yılmaz

Ülkemizin her bir karış toprağında bir tarih bulunuyor. Nereye adım atsanız mutlaka derin tarihle karşılaşıyorsunuz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu topraklardaki izleri keşfetmeye değer. Harika bilgi mücevheri sunan topraklarda kral mezarları, kaleler, surlar ve daha fazlası bulunuyor.  

Derin tarih izleri taşıyan yerlerden biri de Göcek oluyor. Her karış toprağından bir tarih fışkırıyor bu topraklarda. Adım attığınız yerde bir tarihi yapının parçası ayağınıza değiyor. Göcek'in bu el değmemiş, uzun yıllardır kimsenin ayak basmadığı ormanları gezerek çok farklı medeniyetlere ait izlere rastlayabilirsiniz. Kale, sur, tapınak ve daha nice tarihi yapının parçaları toprakla gizlenmiş ve keşfedilmeyi bekliyor.  

Göcek'te en fazla rastlanan tarihi yapı lahitler oluyor. Maalesef zaman içerisinde bu lahitler defineciler tarafından tahrip edilmiş. Bir lahitin alt kısmı görünmese de üzerine konulan kapağı doğa içerisinde bulunuyor. Mezarın altı nerde bilinmiyor ancak üstü hiç bozulmamış çok sağlam şekilde doğanın kalbinde öyle duruyor. Bu da zamanında kullanılan malzemelerin ve yapılan tarihi yapıların ne kadar dayanıklı olduğunu gösteriyor.  

Göcek tarihi mekanlar açısından zengin bir yer. Kral mezarları bir hayli önemli burada. Tamamen kayaların içerisinde oyularak yapılan mezarlar içerisinde çok derin bir tarih gizli. Bu tarih ise medeniyetlerin geçmişine ışık tutuyor.  

Güzel bir tarihi gezi yapmak isterseniz mutlaka Göcek'e gelmelisiniz. Antik Likya İmparatorluğu ev sahipliği yapan yer aynı zamanda Roma İmparatorluğu en önemli yerleşim yerlerinden biriydi. Adım asım gezerken kaya mezarları görebilirsiniz.  

Bölgede hem ihtişamlı kayaların üzerine yapılmış mezarlar hem de doğa içerisinde kay mezarları görebilirsiniz. Soylulara ait olan bu mezarlar içerisinde değerli madenler de bulunuyordu.  

Zeytin ağaçları içerisinde yer alan diğer detaylar ise tarihi büyük küçük taşlar oluyor. Bu taşların ne için kullanıldığı bilinmiyor ancak yaşam sürdükleri yerde kullandıkları bir alet olduğu belli oluyor. Deniz kenarında yer alan Göcek ticari merkez olduğu için hem kültür açısından farklılıklar barındırıyor hem de zengin bir tarih bulunuyor.  

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    43 yaşındayım 23 yıldır işçiyim. Elin yabancısı binlerce km de gelir yurdumu karış karış gezer biz geçim derdinden il dışını gezemiyor göremiyoruz. Hatta memlekete dahi 3 beş yılda zor gidiyoruz. Emeklilik de hayal.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR