Paylaşılamayan doğal güzellik: Acıpayam Kanyonu

İki köy arasında kalan Acıpayam Kanyonu harika bir gezi adresimiz. Herkesi kendine hayran bırakan kanyonda buz gibi sularda yürürken dev kayalar ve yemyeşil orman da size eşlik ediyor. Bu güzel gezi adresi nerede gelin beraber keşfedelim.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2021 12:23 GÜNCELLEME 24.09.2021 12:23 Dünyayı Geziyorum
Paylaşılamayan doğal güzellik: Acıpayam Kanyonu
Paylaşılamayan doğal güzellik: Acıpayam Kanyonu

Denizli'de bulunan Acıpayam Kanyonu harika bir gezi adresimiz. Merak edilen Acıpayam Kanyonu nerede herkes tarafından araştırılan konu oluyor. Muhteşem güzellikleri bulunan kanyonun isim mazisi de farklı bir hikayeye dayanıyor. İki köy arasında kalan kanyon uzun bir süre paylaşılamamış. Her iki köy de kendi isminin verilmesini istemiş. Ancak orta noktada bulunan kanyona 'Acıpayam' adı verilmiş. Günümüzde kanyonu ziyaret eden herkes bu güzel gezi adresine hayran kalıyor. İki köyün de paylaşamadığı kadar var dedirten gezi yerinde yemyeşil ormanlar ve turkuaz renkli sular sizi karşılıyor. 

ACIPAYAM KANYONU

Acıpayam Kanyonu Denizli ilimizde bulunuyor. Çok güzel bir gezi yeri olan kanyon çevresinde yemyeşil ormanlar bulunuyor. Buz gibi akan su kanyonun derinliklerinde yer alıyor. Burada belirli bir yere kadar yürüyüp daha sonra buz gibi sulara adım atmanız gerekiyor. Adım attığınızda ise dev kayalar arasında suyun içinde, serin serin yürüyüşünüzü yapabilirsiniz.  Kanyon çevresindeki kayaların yüksekliği 40 metreyi buluyor. Tertemiz suyu bulunan kanyonun rengi de harika görünüyor. 

Sizi mest edecek bir gezi adresi Acıpayam Kanyonu. Tamamen saklı bir cennet denilebilir. Harika manzaralar fotoğraflayabileceğiniz bu yerde güzel bir gün geçirebilirsiniz.  Su üzerine manzara izlemek için iskeleler kurulmuş. 

Kanyon girişinde cafe ve restoranlar bulunuyor. Kanyon içerisinde büyük küçük göletler bulunuyor. Tertemiz ve buz gibi ancak bu sulara girmek yasak. 

ACIPAYAM KANYONU'NDA NELER YAPILIR?

fotoğrafçılık hobisi için çok iyi bir adres diyebiliriz kanyon için. Bunun yanı sıra kamp, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler de yapılabilir. Çok keyifli geçecek ve doğayı keşfetmek çok ayrı bir deneyim sunacaktır. 

ACIPAYAM KANYONU NEREDE? NASIL GİDİLİR?

Acıpayam Kanyonu Denizli merkezine 40 kilometre mesafede bulunuyor. Benlik köyü sınırları içerisinde bulunduğu söyleniyor. Bu durum Benlik Kanyonu olarak anılmasını sağlamış. Daha sonra Olukbaşı Kanyonu olarak ismi değiştirilmiş. 

 

 

 

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR