Beypazarı'nın meşhur kahvaltı sofrası

Beypazarı'nda ne yenir denildiğinde muhteşem mutfağı en güzel haliyle karşınıza çıkıyor. Harika gezi yerlerini keşfettikten sonra bu güzel yemeklerle enerji toplayabilirsiniz. İşte Beypazarı mutfağında lezzetli kahvaltı sofrası.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2021 10:47 GÜNCELLEME 01.12.2021 10:47 Dünyayı Geziyorum
Beypazarı'nın meşhur kahvaltı sofrası
Beypazarı'nın meşhur kahvaltı sofrası

Beypazarı'nda ne yenir araştırması yapan herkes eşsiz güzellikteki mutfağıyla karşılaşıyor. Harika yemeklerin bulunduğu Beypazarı mutfağında kahvaltı zengin içerik sahibi. Simit, Beypazarı kurusu, çorba ve daha nicesi damaklara lezzet veriyor. Beypazarı'na seyahat eden herkes kahvaltı sofrasına da oturmadan buradan ayrılmıyor. 

BEYPAZARI'NDA NE YENİR?

Beypazarı'nın neyi meşhur denildiği zaman ilk akla gelen tabi ki kurusu ve simidi oluyor. Türkiye genelinde çaya çok güzel eşlik eden Beypazarı kurusu burada en orijinal haliyle bulunuyor. Aynı zamanda meşhur olan bir diğer yiyecek Ankara simidinden farklı olarak Beypazarı simidi de çok seviliyor. Ziyaretçilerin soluklanmak için oturduğu her yerde çayın yanına istediği bu lezzetler taptaze ve eşsiz.

BEYPAZARI'NIN MEŞHUR KAHVALTISI

Tarihi yerleri gezip bir güzel dinlendikten sonra Beypazarı'nda uyandığınız sabah muhteşem kahvaltı karşılayacak sizi. Bu kahvaltı sofrasında yok yok. Meşhur lezzetlerin bir araya geldiği sofrada kahvaltı ilk olarak çorbayla başlıyor. Beypazarı'nın lezzetli tarhanası kahvaltıda mutlaka yer alıyor. Çeşitli baharatlarla lezzetlendirilen çorba sıcak sıcak içildikten sonra diğer yemeklere geçiliyor. Eskiden beri yaşayan bir gelenek bu. Sabah kahvaltısı çorbasız yapılmıyor. 

Mumbar içi de yine Beypazarı kahvaltısında sıkça bulunan bir başka lezzet. Mumbar dolmasından farklı olarak sucuğa benziyor. Farklı baharatlarla yapılan bu yemek salçayla lezzetlendiriliyor. 

Beypazarı'nın yaprak sarması da meşhur olduğundan kahvaltı da dahil olmak üzere bütün öğünlerde sofrada mutlaka bulunuyor. 

Beypazarı'nın kahvaltısında olmazsa olmaz bir diğer yemek de soğanlı yumurta oluyor. Tereyağında lezzetlendirilen soğanlı yumurta çok seviliyor. 

Tereyağlı keşli bazlama da burada çok tercih edilen ve sabah kahvaltısında olmazsa olmaz lezzetlerden biri. 

Beypazarı kurusu ve simidi de herkesin lezzetine bayıldığı diğer yiyecekler. Buraya gelen herkes mutlaka bu güzel lezzetlerin tadına bakıyor. 

 

 

 

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR