Selçuklu eserlerinin tipik bir örneği: Sultan Alâaddin Camii
Selçuklu eserlerinden biri olan Sultan Alaaddin Camii görülmesi gereken en güzel şaheserlerden biri. Gezilecek en güzel yerlerden biri olan tarihi caminin her köşesinde görmeye değer detaylar yer alıyor.
ABONE OLBeypazarı Alaaddin Camii gezmeye değer gezi adreslerinden biri. Muhteşem mimarisi ve görmeye değer kültürel detayları ile merak edilen bir yer. Buraya gelen yerli ve yabancı turistler Alaaddin Camii'ni gezerek fotoğrafını çekiyor. Cami çok eski zamanlardan kalan ve günümüzde bu kültürel değeri yaşatan bir yer. Birden fazla medeniyetin kültürel değerlerini taşıyor aynı zamanda.
Beypazarı'nda yer alan camiye bölgede Cami-i Bebir ya da Paşa Camisi de deniliyor. Çarşı içerisinde yer alan cami çok önemli tarihi değere sahip. 14-17 yüzyıllar arasında inşa edilmiş cami Selçuklu hükümdarı Sultan Alaaddin Keykubat'a mal edilmiştir. Kesme taş duvarla örülen cami duvarının doğu duvarı hemen hemen ilk haliyle günümüze kadar gelmiştir.
Cami tarihteki büyük yangından etkilenmiş ve hasara uğramış. Tek minaresi bulunan cami Selçuklu tarihi eserlerinin en güzel örneğidir. Cami içerisinde de Peygamber Efendimizin Sakal¬ı Şerifi bulunmaktadır.
Tarihi konakların arasında kendini gösteren cami görmeye değer bir eser. 600 yıla yakındır yaşayan bir çınar ağacı da caminin önünde sizi karşılıyor. Cami içerisinde ise çok güzeli işlemeler ve detaylar göze çarpıyor. Caminin taş duvarı o kadar ince düşünülerek yapılmış ki kışın soğuk havalarda içerisi sıcak, yazın sıcak havalarda ise cami çerisi serin olmaktadır.
Selçuklu dönemindeki turkuaz renginin detaylarını yine cami içerisindeki süslemelerinde görebilirsiniz. İki kattan meydan gelen cami üst katında kadınlar ibadetlerini yapabiliyor. Ahşap ve taş sanatının en güzel örneğini görebilirsiniz cami içerisinde.
Rüstem Paşa tarafından içerisine bir detay eklenmiş ve Peygamber Efendimizin Sakal¬ı Şerifi yerleştirilmiş.
En güzel tarihi değerlerimizden biri olan cami muhteşem detaylarla dolu ve görmeye değer bir gezi adresi.
Beypazarı Yaşayan Müze burada gezilecek diğer gezi adreslerinden biri.
-
Ümit ZORLU 3 yıl önce Şikayet EtBu haberi yapan editör Hicri 1221-1225 de Selçuklu döneminde yapılmış diyor. Miladi yaklaşık 220 yıl olur. Tarihi Miladi 1221-1225 yazılması gerekiyorBeğen Toplam 2 beğeni