Çeçeva Köyü yemyeşil bir manzara sunuyor

Rze'de gezilecek en güzel yerlerden biri olan Çeçeva Köyü muhteşem bir manzara sunuyor. Harika görünüme sahip olan köyün içinde bulunan çay bahçesi nasıl ortaya çıkmış sahibi anlatıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2021 14:02 GÜNCELLEME 04.12.2021 09:55 Dünyayı Geziyorum
Çeçeva Köyü yemyeşil bir manzara sunuyor
Çeçeva Köyü yemyeşil bir manzara sunuyor

Karadeniz'de gezilecek en güzel yerlerden biri Rize'de bulunan Çeçeva Köyü. Sosyal Medyada paylaşım rekorları kıran köy gezmeyi seven herkesin uğrak yerlerinden biri. Burada turistler fotoğraf çekiliyor, programcılar çekim yapıyor. Köy halkı ise sadece çaylarını hasat etmekle meşgul oluyor. Muhteşem bir görünüme sahip olan çay bahçesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Yoğun ilgi gösterilen köydeki çay bahçesinin ortaya çıkış amacı ise tamamen farklı. Bahçe sahibi 40 yıl emek vererek bu bahçeyi bu görünüme kavuşturmuş ancak hiç turistik bir köy olacağı, bütün sosyal medya sitelerinden paylaşılan karelerin buradan çıkacağı aklına gelmemiş. Tek yaptığı emek vermek ve hasat zamanı geldiğinde çayları hasat etmek olmuş. Günümüzde ise buraya binlerce kişi ziyarete geliyor. Fotoğraf çekilmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazla olduğu gibi geleneksel kıyafetler giyip tepedeki salıncaklarla çay bahçelerine süzülmek en çok tercih edilen aktivite oluyor. İşte tüm güzelliği ve muhteşem manzarasıyla Çeçeva Köyü. 

ÇEÇEVA KÖYÜ

Karadeniz'de en çok fotoğraf çekilen yerlerden biri olan Çeçeva Köyü Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunuyor. Muhteşem bir görünüme sahip olan çay bahçeleri herkesin yoğun ilgisini çekiyor. 

Diğer bir adı Haremtepe olan Çeçeva Köyü özellikle sosyal medyada popüler olmuş durumda. Çaylıkların düzenli görünümü fotoğraflardaki etkiyi arttırmış birçok fotoğrafçı ve gezgini, aynı zamanda da televizyon programcısını bölgeye çekmiş. Yemyeşil bir çay denizi gören herkes video ve fotoğrafları beğeni yağmuruna tutuyor. 

ÇEÇEVA KÖYÜ NASIL TURİSTİK OLDU?

Köyün bu denli popüler olmasını köy halkı da beklemiyormuş. Çay bahçesi sahibi 40 yıldır bu çay bahçesinin düzenli görünümüne önem veriyor her hasat döneminde de çay hasadını yapıyormuş. Ancak bir gezginin burada fotoğraf ve video çekmesi muhteşem görüntüleri paylaşması sosyal medyada en çok beğeni alan fotoğraflardan olması diğer fotoğrafçıların da köye akın etmesine sebep olmuş. 

Şimdilerde yüzlerce kişi Çeçeva Köyü'ne gelerek burada çaylıklar arasında fotoğraf çekiliyor. Tepede bulunan salıncakta çaylıkların üzerine kadar sallanıyor. Muhteşem bir deneyim de böylece yaşanıyor.

ÇEÇEVA KÖYÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Rize merkeze 24 kilometre mesafede bulunan köy Çayeli ilçesine ise 6 kilometre mesafede yer alıyor. Önce Çayeli ilçesine gelip buradan ticari taksi yada özel araç ile köye ulaşım sağlayabilirsiniz. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sokmayın kardeşim kardeşim heryere turizm diye diye güzelim memleketi kirlettiniz bırakında insanlar rahat etsin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR