Karadeniz'in en yeşil köşelerinden biri Ayder Yaylası

Karadeniz'de yeşile doyacağınız adreslerden biri de Ayder Yaylası oluyor. Muhteşem gezi adresinde ahşap evler de muhteşem bir detay oluşturuyor. Harika fotoğraflar çekmek için en iyi adreslerden biri Ayder Yaylası.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2021 10:01 GÜNCELLEME 16.12.2021 10:01 Dünyayı Geziyorum
Karadeniz'in en yeşil köşelerinden biri Ayder Yaylası
Karadeniz'in en yeşil köşelerinden biri Ayder Yaylası

Ayder Yaylası Karadeniz'de gezilecek en güzel yerlerden birisi. Muhteşem bir doğası bulunan Ayder Yaylası'nın yüksekten dökülen şelaleleri de büyüleyici atmosfere ziyaretçileri çeken bir diğer detay. Ayder Yaylası herkesi kendine hayran bırakıyor ve cennetten bir köşe olan Çamlıhemşin ilçesinde bulunuyor. Sosyal Medya'da büyük ilgi çeken Ayder Yaylası doğal gezi adresi olmasıyla ön plana çıkıyor. Yaylanın doğallığı, yaban hayatının ve yaşayan  insanların olduğu gibi yansıtılmasını da sağlamış. Bu durum yaylayı sonradan tanıyan insanların da bölgeye akın etmesine neden olmuş. Her yıl binlerce kişi Ayder Yaylası'nı ziyaret 3ediyor. Sadece Türk ziyaretçiler değil dünyanın her yerinden yabancı turistler de Ayder Yaylası'na akın ediyor. 

AYDER YAYLASI 

Günümüzde Rize'deki en popüler gezi noktalarından biri Ayder Yaylası. Çamlıhemşin ilçesinin 19 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. 1218 rakıma sahip olan Ayder Yaylası bol oksijenli tertemiz bir havaya sahip. Fırtına Deresi, Gürgendibi ve Gelintülü Şelaleleri Ayder Yaylası'nın yanı başında bulunuyor. Aynı çevrede yer alan doğal güzelliklerin hepsini keşfedebilirsiniz. 

Ayder Yaylası Kaçkar Dağları'na kuzey yönünden yapılan tırmanışın başlangıç noktasıdır. 

AYDER YAYLASI'NDA NEREDE KALINIR?

Ayder Yaylası'nda ağaç evler ve tipik yayla evleri bulunuyor. Aynı zamanda aile pansiyonu ve lüks otellerde yer alıyor. Ziyaretçiler bu konaklama mekanlarından birini tercih ederek bölgedeki gezilerini birkaç güne yayabiliyorlar.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR