Nurettin Topçu Günleri başladı

TYB İstanbul Şubesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Erkek Lisesi tarafından düzenlenen "Nurettin Topçu Günleri" başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2016 14:36 GÜNCELLEME 01.04.2016 14:36 Edebiyat
Nurettin Topçu Günleri başladı
Nurettin Topçu Günleri başladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Erkek Lisesi tarafından düzenlenen "Nurettin Topçu Günleri" başladı.

Lisenin konferans salonunda gerçekleştirilen açılış programında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın selamlarını ileterek, "Aslında kendisi bu programa çok gelmek istedi, gündemine de aldı fakat Sayın Başbakanımızın Diyarbakır'daki programından dolayı katılamadı." dedi.

İstanbul Erkek Lisesi'nin dün Türkiye'nin gündemine oturduğunu ifade eden Bilgili, şöyle konuştu:

"İstanbul Erkek Lisesi'nin yine seçkin bir öğrencisi olan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, dün Ankara'da yaklaşık 3 bin öğretmen adayımıza bir konuşma yaptı demiyorum, ders verdi diyorum. Bu okuldaki anılarından sık sık bahsetti ve bu okul Türkiye'nin gündemine geldi. İyi de oldu, biz de burada bu okulun en seçkin öğrencisi ve öğretmenlerinden biri olan Nurettin Topçu vesilesi ile bir araya gelmiş bulunuyoruz."

"Yazdıklarını ve yaşadıkları arasında bir uyumsuzluk olmamıştır"

İstanbul Valisi Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da, "İstanbul Lisesi bir okul, Türkiye'nin geçmiş mimarlığında söz sahibi olmuş, gelecekte de söz sahibi olacaktır. Buradaki öğrencilerin hepsini birer Nurettin Topçu olarak algılıyor ve gelecekte Türkiye'yi inşa edeceklerine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, sempozyumun güzel sonuçlar doğurmasını dileyerek, şunları söyledi:

"Maarif demek, eğitim demek, büyük öğrenciler yetiştiren büyük okullara sahip olmak demektir. Bu okullar bildiğimiz anlamda dört duvar içinde, belli kalıplar, formlar içinde yürütülen yapılar değildir. Bu okullar çokça anıldığı gibi Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Nurettin Topçu, Cemil Meriç'tir. Büyük okullar bunlardır. Kendimize bu okullarda eğitim yapma fırsatı verip bu okullardan mezun olabilirsek, işte o zaman gerçek anlamda maarif davamıza katkıda bulunmuş oluruz."

"Topçu çok yönlü bir insandır"

İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Hikmet Konar da lisenin örnek öğrencilerinden Topçu için anma toplantısı düzenlemekten gurur duyduklarını ifade ederek, "Ülkesi uğruna dava ve dert sahibi Nurettin Topçu'yu anmak ve anlamak için düzenlediğimiz etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Topçu çok yönlü bir insandır. Düşünürlüğü yanında, dil bilimci, akademisyen, yazar, hatip, yayıncı ve yakın tarihte pek görülmeyen, Mehmet Akif Ersoy'u hatırlatan bir duruşun tek örneğidir."

Etkinliğin ilk oturumunda, Prof. Dr. Emin Işık, şair Hüseyin Akın'ın moderatörlüğünde "Nurettin Topçu'dan Hatıralar" etkinliğinde Topçu ile hatıralarını paylaştı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR