Erbakan'a ithaf şiir gecesi

İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi öğrencileri geleneksel şiir gecesinin 20’sini gerçekleştiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2011 16:17 GÜNCELLEME 23.05.2011 16:17 Edebiyat
Erbakan'a ithaf şiir gecesi
Erbakan'a ithaf şiir gecesi

Bugüne kadar birbirinden farklı 127 şair ağırlayan Geleneksel Şiir Gecesi'nin 20'incisini 25 Mayıs Çarşamba günü saat 19.30 da, Ali Emiri kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

İlki 1992 yılında düzenlenen ve her yıl özel bir temayla gerçekleştirilen Edebiyat Bülteni şiir akşamı Türkiye’nin en uzun soluklu geleneksel şiir etkinliği vasfını taşıyor. Bu yıl 20’ncisi düzenlenecek olan şiir akşamı geçtiğimiz Şubat ayında vefat eden Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’a itfah edilmesiyle dikkat çekiyor. Erbakan’a ithafla gerçekleştirilecek programa yine seçkin şairler katılıyor. Önceki yıllarda Erdem Beyazıt, Alâeddin Özdenören, M. Akif İnan, Sacit Onan gibi müteveffa şairlerin katıldığı şiir geceleri bu yönüyle de şairler ve şiir severler için özel anlamlar ve hatıralar taşıyor.

Edebiyat bülteninin düzenlemiş olduğu şiir gecelerine en çok katılma özelliğini taşıyan Bahattin Karakoç’u ziyarete gitti. Şiir gecelerinin kendisinde çok büyük hatıralar bıraktığını söyleyen Bahattin Karakoç; Edebiyat bülteni dediğiniz zaman ben yol kesilmeden yıllar atlayarak gelen temiz bir kaynağı hatırlarım. Çok edebiyat hareketlerine katıldım ama hiçbirisi bana gerçek anlamda Edebiyat Bülteni etrafında şekillenen, o şekle renk veren kişiler yahut beyin tabakası kadar ciddi bulmadım.’’ dedi.
 
Ünlü neyzen Başar Dikici’ninde katılacağı ve neyi ile müzik dinletisi verileceği gecede şiirlerini yorumlayacak şairler: Niyazi Özgür Yüce, Özcan ünlü, Ahmet Mercan, Âdem Turan, Bünyamin Doğruer, Nurettin Durman, Sıtkı Caney, Mürsel Sönmez, Âdem Özbay, Şaban Abak, Yusuf Şahin, Ali Günvar, Ahmet Edip Başaran, Mikail Bayram, Murat Kapkıner, Cevat Akkanat, Mehmet Çelik, Ferman Karaçam.

kullan

KAYNAK : Haber 7
YORUMLAR 1
  • bi biskrem versem 13 yıl önce Şikayet Et
    güzel insan. erbakan icin ne yapılsa az allah rahmet eylesin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR