"Yambol ve Edirne-Tunca'nın İki Şehri" projesi

Edirne Belediyesince "Yambol ve Edirne-Tunca’nın İki Şehri" isimli proje kapsamında Türk konut mimarisi örneklerinden biri olan Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün de kullandığı tarihi binanın restore edildiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2018 14:49 GÜNCELLEME 01.10.2018 14:53 GÜNCEL
"Yambol ve Edirne-Tunca'nın İki Şehri" projesi
"Yambol ve Edirne-Tunca'nın İki Şehri" projesi

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, açıklamalarına yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, IPA Projesi kapsamında II. Grup Tescilli Sivil Mimarlık örneği yapının ayağa kaldırılacağını belirtti.

Sivil mimarlık örneği binanın restorasyonu yapılarak tarihi ve kültürel varlığın korunmasına katkı sağlanacağını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Edirne Belediyesi ilk defa bizim dönemimizde yatırım içeren 4 ayrı AB projesi yürütüyor. Bunlardan biri de belediyemize ait bu binanın restorasyonu. Proje kapsamında Edirne’deki yatırım faaliyeti olarak Edirne Belediyesi’nin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak bir dönem hizmet veren Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca 2. Grup sivil mimarı örneği olarak resmen tescil edilmiş olan tarihi binanın restorasyonuna ocak ayınca başladık ve restorasyon hızla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR