TÜBİTAK başarılı öğrencilere aylık 4000 TL burs verecek! 2021 YKS sınavında ilk 25 bine giren...

TÜBİTAK, YKS'de başarılı olan öğrencilere eğitim bursu vermeye hazırlanıyor. Üniversite sınavına katılan ve belli bölümleri tercih edecek öğrenciler yurt içindeki bölümlere kayıt yaptırmaları durumunda aylık 4000 TL'ye kadar burstan yararlanabilecek. Başvuru şartları ve tarihler TÜBİTAK tarafından açıklandı. İşte TÜBİTAK bursu nedir, başvuru nasıl yapılır? sorusunun yanıtları...

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2021 17:38 GÜNCELLEME 16.08.2021 17:38 EĞİTİM ÖĞRETİM
TÜBİTAK başarılı öğrencilere aylık 4000 TL burs verecek! 2021 YKS sınavında ilk 25 bine giren...
TÜBİTAK başarılı öğrencilere aylık 4000 TL burs verecek! 2021 YKS sınavında ilk 25 bine giren...

Her yıl düzenlenen üniversite sınavının ardından başarılı olan öğrencilere çeşitli özel ve devlet kurumları tarafından burs imkanı sağlanıyor. TÜBİTAK resmi internet sitesinden yayınlanan metinde öğrencilerin kariyer hedeflerini daha sağlamlaştırması ve eğitim hayatlarında yardımcı olmasına olanak sağlamak amacıyla burs verileceği duyuruldu. Verilecek burstan faydalanabilmek için Temel Yeterlilik Testinde alınan başarı sıralaması belirleyici olacak. ÖSYM YKS tercih işlemlerinin 3-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından TÜBİTAK tarafından belirlenen bölümleri tercih eden adaylar burstan yararlanacak. Peki 2021 TÜBİTAK burs başvuru nasıl yapılır? İşte TÜBİTAK bursu başvuru tarihleri...

TÜBİTAK Bursu Başvuruları Ne Zaman?

Bursa başvuru yapacak adayların gerekli başvuru şartlarını taşıması gerekiyor. TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada öğrencilerin TYT puan türünden ilk 25.000'e girerek aşağıdaki bölümlere kayıt yaptıran adaylar başvuru yapabilecek.

Lisans Burs Programı kapsamında verilecek eğitim yardımı  başvuruları 25 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında alınacak. Başvurular ebideb.tubitak.gov.tr üzerinden alınırken adaylar sisteme giriş yaparak sol bölümde bulunan "Başvurularım" kısmından gerekli bilgilere ulaşabilir.

Sayısal Bölümler

Matematik

Fizik 

Kimya

Biyoloji

Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik

Eşit Ağırlık ve Sözel Bölümler

Türk Dili ve Edebiyatı 

Felsefe

Tarih

Coğrafya

Sosyoloji

Antropoloji

Arkeoloji

Sanat Tarihi

Arkeoloji ve Sanat Tarihi

İlahiyat

Hangi Durumlarda TÜBİTAK Bursu Kesilir?

TÜBİTAK bursunun devam edebilmesi için öğrenci olunan üniversitenin not sistemi esas olmak üzere genel not ortalamasının  4 üzerinden en az 2.5 veya 65/100 olması gerekmektedir. Genel not ortalaması bu sınırın altında kalması durumunda not ortalaması şartı sağlanana kadar burs durdurulur. 

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Yaşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum 5500 üncü sıralama ile sayısal alanda tıp okumak istiyor, dandik bölümlere 4000 lira gibi bir yardım yapılacakken, zor ve masraflı bu ve bunun gibi bölümlere neden destek verilmiyor anlayabilmiş değilim.
    Cevapla
  • Muhammed Furkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dandik bolumler diye bilinen bolumler bilimin temelleridie. "Tıp" diye tabir edilen bolum de bu temel bilimlerin sonucu. Temel bilimlerde eksik oldugumuzu icin de bilim yapamiyoruz. Tip alginizi biraz dusurdum ama, durum bu.
    Cevapla
  • cvs 2 yıl önce Şikayet Et
    senin oğlan 55bin ile rüyasında görür tıp bölümünü. sen ilk temel bilimlere saygı duy sonra konuş. cehalet diz boyu.
    Cevapla
  • ..... 2 yıl önce Şikayet Et
    Oğlunuz iyi bir derece yapmış Türkiye'deki gerçek ile dünya arasında çok fark var.asil değerli olan temel bilimlerdir. Gelişmiş ülkelerde bu böyledir.
    Cevapla
  • Ayça 2 yıl önce Şikayet Et
    Temel bilimlere dandik diyorsanız söyleyecek fazla söz kalmıyor zaten.
    Cevapla
  • İmam43 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünya zenginlerin dünyası, işallah öbür tarafta bizim olacak
    Cevapla
  • acı 2 yıl önce Şikayet Et
    " fakirler, bir gün cennetin olmadığını öğrenirse bu dünyayı idare edemeyiz." (Jacob Rothschild)
    Cevapla
  • Nihavend 2 yıl önce Şikayet Et
    Tıplar, mühendislikler niye yok?
    Cevapla
  • memet 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şey zenginden yana gidiyor, zengin çocuklarına özel öğretmen tutuyor, derece yaptırıyor , ondan sonra da burs imkanlarından yararlanırlar. Daima zenginler dünyayı yönetiyor, böyle olunca da, bunlar da fakirin halinden anlamaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR