İlköğretim, ortaöğretim ve lisans öğrencilerine burs verilecek! 280 TL burs başvurusu nasıl yapılır?

Rüştü Akın Vakfı 2021-2022 eğitim öğretim yılı burs başvuruları Temmuz ayı içerisinde alınmaya başladı. Vakıf tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi İlköğretim, ortaöğretim, lisans öğrencilerine geri ödemesiz olarak burs yardımı yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilere 150 TL'den 280 TL'ye kadar 9 ay boyunca burs verilecek. Peki Rüştü Akın Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları belli oldu...

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2021 09:50 GÜNCELLEME 27.08.2021 09:50 EĞİTİM ÖĞRETİM
İlköğretim, ortaöğretim ve lisans öğrencilerine burs verilecek! 280 TL burs başvurusu nasıl yapılır?
İlköğretim, ortaöğretim ve lisans öğrencilerine burs verilecek! 280 TL burs başvurusu nasıl yapılır?

Eğitim hayatlarında karşılarına çıkan problemleri aşmak için bir çok kurum öğrencilere burs yardımı yapıyor. Rüştü Akın Vakfı, bu eğitim öğretim dönemi başlamadan İlkokul, ortaokul, lise ve lisans öğrencilerine yönelik burs başvurularının başladığını duyurdu. Burs almaya hak kazanan ve başarısı devam eden öğrenciler önümüzdeki yılda bu burstan faydalanacak. Başvuru sürecinde öğrencilerin ailesinin malvarlığı, gelir durumu gibi belgeleri beyan etmeleri isteniyor. Başvurular internet üzerinden gerçekleşirken burstan faydalanmak isteyen öğrenciler için  şartları ve tarihler belli oldu. Peki Rüştü Akın Burs başvurusu nereden, nasıl yapılacak? İşte İlköğretim, ortaöğretim ve lisans bursu başvuru detayları...

Okullar ne zaman açılacak? MEB Bakanı açıkladı! İlkokul, ortaokul ve lisede uzaktan eğitim yapılacak!Okullar ne zaman açılacak? MEB Bakanı açıkladı! İlkokul, ortaokul ve lisede uzaktan eğitim yapılacak!

Rüştü Akın Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Rüştü Akın Vakfı'nın İlkokul, ortaokul, lise ve lisans öğrencilerine yönelik burs başvuruları 14 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Burs başvuruları 6 gün içerisinde sona erecek. Başvurular Rüştü Akın Vakfı resmi internet sitesinde bulunan formun doldurulması ile gerçekleşecek. Her burs verilecek kademe için başvuru şartları değişkenlik gösteriyor. Dileyen adaylar buradan burs başvuru ekranına gidebilir. 

Rüştü Akın Burs Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

Rüştü Akın Vakfı bursu almaya hak kazanan öğrencilere Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca burs verilir. 2021-2022 eğitim öğretim yılında İlköğretim öğrencilerine 150 TL, ortaöğretim öğrencilerine 200 TL, üniversite öğrencilerine ise 280 TL burs ödemesi yapılacak. İşte Rüştü Akın Vakfı Bursu başvuru koşulları;

Lisans öğrencileri: 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 genel not ortalamasına sahip  olan adaylar arasından başarı ortalaması sıralamasına göre önde olan aday değerlendirmeye alınır.

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri:  5 üzerinden en az 4 genel not ortalamasına sahip olan adaylar arasından başarı ortalaması sıralamasına göre önde olan aday değerlendirmeye alınır.

Başarılı Olan Öğrencilerin Bursu Devam Edecek!

Başvuru esnasında eksik/yanlış bilgi verildiğinin tespit edilmesi durumunda vakıf tarafından öğrenci bursu kesilir. O tarihe kadar bursluya yapılan ödemeler geri alınır. Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca ödeme yapılır. Yönetmelik hükümlerine göre başarısı tespit edilen öğrencinin bursu bir sonraki eğitim öğretim yılında da devam eder. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR