2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Memur adayları için ÖSYM takvimi açıkladı!

KPSS sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. 1 Ağustos'ta başlayan KPSS lisans oturumlarının sona ermesiyle gözler ÖSYM'ye çevrildi. Mezun oldukları bölümlerle ilgili olan devlet kadrolarına yerleşmek isteyenler veya lisans mezuniyetlerini iş fırsatına çevirmek isteyen adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki 2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2021 KPSS sonuç tarihi...

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2021 09:48 GÜNCELLEME 27.08.2021 09:48 EĞİTİM ÖĞRETİM
2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Memur adayları için ÖSYM takvimi açıkladı!
2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Memur adayları için ÖSYM takvimi açıkladı!

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı memur olmak isteyenler tarafından aratılıyor. Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına katılan üniversite mezunları ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyor. Sınavdan aldıkları puanlara göre açılan kadrolara başvuru yapabilecek adaylar şimdiden iş ilanlarını gözlerine kestirdi. Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ilan edilecek sonuçlar ile birlikte KPSS puan türlerinden yapılan sıralamalar, oturumlarda verilen doğru-yanlış cevap sayıları belli olacak. KPSS lisans oturumlarında adayların üç farklı türden puanı hesaplanacak. Kamu kadrolarına  KPSS P1, P2 ve P3 puanıyla alım yapılıyor. Peki 2021 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav sonuç tarihini paylaştı. İşte Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçlarının duyurulacağı tarih...

2021 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre sonuçlar 16 Eylül 2021 tarihinde erişime açılacak. Sonuçlar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle osym.sonuc.gov.tr adresinden sorgulanabilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sonuç ekranında, adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile birlikte KPSS puanları yer alacak. KPSS puan türlerinden elde ettikleri puanlar görüntülenebilecek. 

2021 KPSS Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarında her test kendi içerisinde değerlendirilecek. Örneğin Eğitim Bilimleri testinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılarak ham puanlar bulunacak. Ham puanları ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacak. Bir testte en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adayların puanları hesaplanmayacak. Sınavdan sonra ÖSYM başkanlığı tarafından iptaline karar verilen soru değerlendirme dışı bırakılarak soruların puan değerleri tekrar hesaplanacak.

KPSS Sınavının Geçerli Sayılması Nelere Bağlıdır?

Memurluk sınavı olarak da bilinen KPSS sınavlarında adayların uymaları gereken kurallar mevcuttur. Bu kurallara uymadığı sınav görevlisi tarafından tespit edilen öğrenciler hakkında tutanak tutularak işlem yapılır. İşte tutanak tutulmasına sebep olarak sınavların geçersiz sayılmasına neden olan davranışlar;

Sınava, atandığı salonda/sırada girmesi, 

Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi, 

Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, 

Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,

Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması, 

Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması, 

Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması, 

Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi,

Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,

Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması

Puan Türlerine Göre Alım Yapan Kurumlar!

Devlet kurumları, memurluk sınavı ile alım gerçekleştirirken genellikle KPSS P3 puan türünü esas alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Memurluğu, Devlet Demiryolları ,Orman Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Göç İdaresi Müdürlüğü, P3 puanıyla alım yapan kurumlardan bazıları.

KPSS P2 puan türüyle ise Milli İstihbarat (MİT) Kalkınma Bankası Uzman Yardımcısı, Sermaye Piyasası Uzman Yardımcısı, Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı gibi kadrolara alım gerçekleştiriliyor.

KPSS P1 puan türüyle ise İller Bankası Uzman Yardımcısı, Sermaye Piyasası Bilişim Personeli, Merkez Bankası Denetçi Yardımcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı gibi kadrolara alım yapılıyor.