2021 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS tercih sonuçları için geri sayım erkenden başladı. ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre iki yıllık üniversite eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen adaylar 27 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde DGS tercihlerini gerçekleştirecek. Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar sonuçlar için bekleyişe geçti. Peki 2021 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ön görülen tarihler...

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2021 14:50 GÜNCELLEME 01.09.2021 14:51 EĞİTİM ÖĞRETİM
2021 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
2021 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sınavı 11 Temmuz tarihinde düzenlendi. Sonuçların ilan edilmesi ile birlikte sınavdan aldıkları puanları öğrenen adaylar için ÖSYM DGS tercih takvimini yayına aldı. 27 Ağustos'ta başlayan tercih süreci 7 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek. Adaylar tercih listelerine en fazla 30 lisans programı yazabilirken, tercih tarihleri içerisindeyken değişiklik gerçekleştirebilecekler. DGS yerleştirme işlemleri, adayların sınavdan aldıkları DGS puanları ve üniversitelerin kontenjanları ve koşulları dikkate alınarak yapılacak.  DGS tercihlerini erkenden tamamlayan adaylar ÖSYM'den haber beklemeye başladı. Peki 2021 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İlk tercihler neticesinde yerleşemeyen adaylar için boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme düzenlenecek

2021 DGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Lisans programlarında üniversite eğitimlerini devam ettirmek isteyen öğrencilerin DGS tercihleri 7 Eylül tarihinde sona erecek. ÖSYM'den henüz DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir bilgilendirme yapılmadı. Geride bıraktığımız sene yapılan DGS tercihleri 2 Ekim'de sona ermiş ve sonuçlar 5 gün sonra 7 Ekim tarihinde açıklandı. Bu yılda benzer şekilde DGS tercihlerinin sona ermesinin ardından  sonuçlarının 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. 

ÖSYM DGS Tercihleri Nasıl Yapılıyor?

DGS tercihlerini yapmak isteyen adaylar işlemlerini ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştiriyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapan ön lisans mezunları tercih listelerini DGS puanları, üniversite kontenjanları ve başvuru şartlarını dikkate alarak oluşturuyor. Adayların en fazla 30 üniversite tercih etme hakkı bulunurken dileyen adaylar daha az tercihte bulunabilir. Tercih tarihleri ( 27 Ağustos-7 Eylül) arasında tercihlerde değişiklik yapılabilir. Öğrencilerin tercih listelerini geçiş yapmak istedikleri lisans programlarının istek sırası ve programların başvuru koşullarını dikkate alarak yapması öneriliyor. 

2021- DGS Tercih Kılavuzu İçin Tıklayınız.

Yerleşemeyen Adaylara Ek Tercih Hakkı Tanınacak!

DGS tercih sonuçları duyurulduktan sonra boş kalan üniversite kontenjanları YÖK tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi kayıt yaptırılmayan veya tercih edilmeyen üniversitelerin bulunduğu yeni bir başvuru kılavuzu yayınlayacak. Merkezi yerleştirme sonrasında herhangi bir lisans programına kayıt hakkı kazanamayan adaylar ek yerleştirmelere başvuru yapabilir. Merkezi yerleştirme sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar ek tercihten yararlanamaz.

DGS Sonuçları Sadece 1 Yıl Geçerli Olacak!

DGS sonuçlarına göre yükseköğretim lisans programlarına yerleştirilen adayların kayıt hakları 2021-2022 eğitim öğretim yılında geçerli olacak. Üniversiteye geçiş yapma hakkı kazanan adaylar belirlenen tarihlerde üniversite tarafından belirlenen belgeler ile birlikte kayıtlarını tamamlayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR