2022 LGS ne zaman yapılacak? Liselere Geçiş Sınavı başvuru takvimi!
Hayallerindeki liselerde eğitim almak isteyen ortaokul 8. sınıf öğrencileri 2022 yılında düzenlenecek LGS sınavlarına katılacak. Sayısal ve sözel olarak iki oturumda düzenlenecek sınavlara hazırlıklarını sürdüren adaylar ve aileleri hem sınav tarihine hem de başvuru takvimine ulaşmaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı sınav uygulama takvimini paylaştı. Peki 2022 LGS sınavı ve başvuruları ne zaman yapılacak? İşte sınav tarihleri...
ABONE OLMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz tarihte katıldığı bir canlı yayın programında 2022 LGS sınav tarihlerini açıkladı. Geçtiğimiz dönem pandemi sebebiyle ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin sınav başvuruları otomatik olarak gerçekleştirilmişti. Bu yıl sınava başvuru yapmaya hazırlanan milyonlarca öğrenci başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırmaya koyuldu. Liselere Geçiş sınavı birinci oturumunda sözel alandan öğrencilere Türkçe, Inkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. İkinci oturum olan sayısal alandan ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 40 soru yöneltilecek. Peki 2022 LGS sınavı ne zaman yapılacak? İşte MEB tarafından açıklanan sınav takvimi...
LGS Sınavı 5 Haziran'da Düzenlenecek!
Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre Liselere Geçiş Sınavı olarak da bilinen LGS sınavı 5 Haziran tarihinde düzenlenecek. Henüz sınavın başvuru yöntemine ilişkin Bakanlıktan resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz sene LGS başvuruları e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılmıştı. 2022 yılında benzer şekilde başvuruların internet üzerinden yenilenmesi bekleniyor. Başvuru işlemlerine ilişkin detaylar LGS başvuru kılavuzunun yayınlanması ile birlikte belli olacak.
LGS Sınavında Kaç Soru Sorulacak?
MEB tarafından organize edilen LGS sınavları sayısal ve sözel olmak üzere 2 oturumda sınavlara katılıyor. Birinci oturum olan sözel sınavda adaylara Türkçe dersinden 20, T.C. Inkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil derslerinden 10'ar soru olmak üzere toplam 50 soru yöneltiliyor.
İkinci oturum olan sayısal alanda Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 20'şer soru olmak üzere adaylara toplam 40 soru yöneltiliyor. Sözel alanda 50 soru için 75 dakika, sayısal alanda 40 soru için 80 dakika sınav süresi veriliyor.
LGS Sınavları Okullarda Mı Düzenlenecek?
Öğrencilerin sınava katılacakları salon, sıra numarası ve sınıf gibi bilgiler sınav giriş belgesinin yayınlanması ile birlikte belli olacak. Öğrenciler 2021 yılında kendi eğitim aldıkları ortaokullarda sınavlara katılmışlardı. Bu yılda benzer şekilde öğrenciler eğitim aldıkları sınıflarda LGS sınavlarına katılacaklar. Öğrenciler hangi sınıfta hangi sırada sınava katılacakları e-Okul VBS üzerinde bulunan sınav giriş belgesi üzerinden öğrenebilirler. Sınav giriş belgeleri sınavdan 1 hafta önce adayların erişimine açılıyor.