DGS geç başvuru tarihi belli oldu! Sınav giriş ücreti yüzde 50 artırımlı olacak

DGS geç başvuru tarihleri ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlandı. Sadece geç başvuru tarihleri değil, geç başvuruda bulunacak adayların sınav giriş ücreti de kılavuzda paylaşıldı. Bilindiği üzere normal süre içerisinde başvuru yapanlar 190 TL ödeme yapmıştı. Fakat bu rakam geç başvuru halinde yüzde 50 artırımlı oluyor. İşte, DGS sınav süresi, soru sayısı ve geç başvuru tarihleri...

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2022 12:29 GÜNCELLEME 30.05.2022 14:02 EĞİTİM ÖĞRETİM
DGS geç başvuru tarihi belli oldu! Sınav giriş ücreti yüzde 50 artırımlı olacak
DGS geç başvuru tarihi belli oldu! Sınav giriş ücreti yüzde 50 artırımlı olacak

Üniversitelerin veya Meslek Yüksekokulları’nın 2 yıllık bölümlerinde eğitim görüp bu süreyi 4 yıla çıkartmak isteyen öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) hazırlanmaktadır. Sınavın ÖSYM’nin çatısı altında düzenlenmesi sebebiyle başvurular da aynı yer aracılığıyla yapılıyor. Bu yıl ki başvurular 13-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilmişti. 10 günlük sürede başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru tarihi, yine ÖSYM’nin resmi internet adresinden yayınlandı. Ek olarak, geç başvuru yapan adaylar normal başvuru yapanlara kıyasla yüzde 50 artırımlı ödeme yapacak. İşte, DGS geç başvuru tarihleri ve sınav ücreti…

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM’nin resmi internet adresinde yer alan bilgiler doğrultusunda, DGS’nin geç başvuru tarihi 31 Mayıs Salı günü olarak belirlendi. Sınav başvurusunu 13-23 Mayıs tarihleri arasında yapamayan adaylar, 31 Mayıs Salı günü internet üzerinden veya ÖSYM şubelerine giderek işlemlerini tamamlayabilir. Ayrıca, geç başvuru işlemi aynı gün içerisinde yapılıyor. Yani, adayların 31 Mayıs Salı günü saat 23.59’a kadar ödeme yapması gerekiyor. 1 Haziran Çarşamba günü itibariyle ödemeler ve yeni başvurular alınmayacak.

SINAV GİRİŞ ÜCRETİ

Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) başvuru ücreti olarak 190 TL’lik bir rakam belirlenmişti. Fakat bu rakam, 13-23 Mayıs tarihlerinde ödeme yapan adayları kapsıyordu.

DGS sınav giriş ücreti

Diğer bütün sınavlarda olduğu gibi DGS’de de geç başvuruya kalan öğrenciler, yüzde 50 artırımlı ödeme yapıyor. Bu doğrultuda, DGS’nin geç başvuru ücreti 285 TL olarak belirlendi. Adaylar, belirlenen tarihte ve saat aralığında 285 TL ödeyerek DGS 2022 sınavının başvurusunu tamamlayabilir.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Son 50 ay içerisinde ÖSYM’nin herhangi bir bürosunda fotoğrafı çekilmiş, ÖSYM hesabı bulunan, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’ndan kimlik kartı veya nüfus cüzdanı edinmiş ve sınava girebilmek için 2 yıllık bölümü tamamlamış bireyler DGS’ye girebilir.

Bunun dışında, kimlik kartı veya nüfus cüzdanı olmayan öğrencilerin İçişleri Bakanlığı’na müracaatta bulunması, ÖSYM hesabı olmayanların e-Devlet aracılığıyla yeni hesap oluşturması ve 2 yıllık okulu bitirdiğine dair belgesi YÖKSİS’te görünmeyen adayların okullarına başvuruda bulunması gerekiyor.

Sınav ortamı

Bu belgeleri tamamladıktan sonra, ÖSYM sitesi üzerinden ödeme yapabilir; sınav başvurunuzu sonuçlandırabilirsiniz. Ödeme işlemlerinizi ÖSYM sitesi dışında da gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için herhangi bir bankaya giderek, banka personeline DGS’ye başvuracağınızı; T.C. Kimlik numaranızı iletip ödeme yapabilirsiniz. Banka personelinin ödeme yapıldığına dair vereceği belgeyi saklamanız bizzat ÖSYM tarafından tavsiye ediliyor.

SINAV TARİHİ, SORU SAYISI ve SÜRE

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), bu yıl 3 Temmuz Pazar günü düzenlenecek. Sınav, sabah saat 10.15'te başlayacak. Öğrencilerin bir saat önceden sınava girecekleri binada olmaları gerekiyor. Adayların nerede sınava gireceği de bu tarihten önce yine ÖSYM sitesi üzerinden öğrenilebilecek. Sınavda öğrencilere 100 soru sorulacak. Bu soruların 50’si sözel; 50’si sayısal bölümden oluşuyor. Son olarak, adaylara 100 soruyu çözebilmeleri için verilen süre 135 dakika.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR