Öğrenci affı ne zaman çıkacak? Af kimleri kasamayacak? AK Parti tarihi duyurdu

Öğrenci affı bekleyen 4 milyondan fazla öğrenci için sevindirecek haber AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Bu yıl mecliste yasalaştırma çalışmalarına başladıklarını açıklayan Akbaşoğlu, merakla beklenen öğrenci affı için tarih verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2022 09:16 GÜNCELLEME 02.06.2022 09:17 EĞİTİM ÖĞRETİM
Öğrenci affı ne zaman çıkacak? Af kimleri kasamayacak? AK Parti tarihi duyurdu
Öğrenci affı ne zaman çıkacak? Af kimleri kasamayacak? AK Parti tarihi duyurdu

Öğrenci affı bekleyenler için AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu müjde niteliğinde bir açıklama yaptı. Bilindiği üzere milyonlarca öğrencinin disiplin cezası, Açıköğretim Sistemi’nde üst üste dört dönem kayıtlarını yenileme koşullarını sağlamayan öğrencinin programdan ilişiğinin kesilmesi, yatay geçiş, geçici kayıt (lise diploması olmayanlar) ile kayıtlananların belirtilen tarihe kadar diplomalarını getirememesi, denklik lisans tamamlaması gibi nedenlerden ötürü okulları ile ilişiği kesildi. Söz konusu bu öğrenciler ise yeniden okullarına dönmek için meclisten çıkacak af düzenlemesini bekliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu ise tarih verdi. İşte detaylar...

Öğrenci affı

Öğrenci Affı Yasası Gelecek Mi? Tarih verildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre toplamda 4 milyon 242 bin 316 öğrenci affı bekliyor. Affın yasalaştırılması halinde öğrenciler okullarına yeniden dönüş yapabilecek. 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre Öğrenci affıyla ilgili yasalaşmanın Temmuz ayından önce yapılması bekleniyor. 
Akbaşoğlu lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerin affıyla ilgili çalışma başlattıklarını ve temmuz ayından önce yasalaştırmayı planladıklarını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu

Öğrenci Affından Kimler Yararlanamıyor?

İlk defa 2018 yılında yapılan öğrenci affından terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler yararlanamadı. 

Yeni öğrenci affının yasalaşması halinde yukarıda belirtilen durum geçerli olacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)

Öğrenci Affı Nedir?

Öğrenci affı 7143 sayılı kanunla kabul edilen terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayan yükseköğretim kurumlarının bütün öğrencilerini (hazırlık, intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü, Birinci ve İkinci Öğretim, TUS, DUS, EUS) öğrencilerinin yeniden okul hayatına geri dönüş fırsatıdır.

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • acil af 1 yıl önce Şikayet Et
    kaydım silinmiş ve tek dersim kalmıştı emeklerim boşa gitti tek ders sınavına kadar af gelsin bari 4 dönem kayıt yenilemedim diye kaydım silinmiş
    Cevapla
  • Öğrenci Affı 1 yıl önce Şikayet Et
    #öğrenciaffı yasasının 2022-2023 Güz dönemine yetişmesi için, Meclis tatile girmeden önce yasalaştırılması gerekir. haber7.com'un bu konuda haber yapması önemlidir. Teşekkürler.
    Cevapla
  • şenay 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen bu dönem bilimsel hazırlıktan kalıyorum. Bu dönem kalanlar da affa dahil olsun. 2022-2023 yılında geçerli olacak şekilde, bu senenin ikinci döneminde kalanlar da af kapsamın alınsın. lütfen.
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Af çok önemlidir. Yol köprü hastane gibi icraatlerden daha değerlidir. Çünkü direkt olarak insanlara hayatını değiştirme olanağı sunuluyor.
    Cevapla
  • H. Çakır 1 yıl önce Şikayet Et
    ÖYP'li arş. gör. iken mobbing gibi sebeplerden istifa edenlere de kadroya dönüş imkanı verilecek mi?
    Cevapla
  • H. Takan 1 yıl önce Şikayet Et
    2018'de ÖYP'lileri de kapsayan aftan sonra mobbing sebebiyle müstafi olarak ayrıldım. Bölümde bizimle uğraşan bir doçent başka üniversiteye geçti; mobbing yapan bölüm başkanı değişti. 2018'deki aftan sonra bu gibi sebeplerle işten ayrılan ÖYP'lilere dönüş imkânı sağlanırsa birçok işsiz eski ÖYP'li işe dönebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR