LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarihleri duyurdu! Tercihler...

Liselere Geçiş Sınavı (LGS 2022) bu sabah yurt genelinde ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim-öğretim kurumlarında düzenlendi. Sayıları 1 milyon 200 bini aşan öğrenci, iyi bir lise kazanabilmek için mücadele etti. Peki, LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak ve tercih dönemi ne zaman başlayacak? İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) duyurduğu tarihler...

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2022 12:18 GÜNCELLEME 05.06.2022 12:18 EĞİTİM ÖĞRETİM
LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarihleri duyurdu! Tercihler...
LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarihleri duyurdu! Tercihler...

İlk kez 2017-18 Eğitim-Öğretim döneminde TEOG yerine uygulamaya alınan Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) bu yıl (2022) beşincisi düzenlendi. Yurt genelindeki okullarda ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında 1 milyonu aşkın öğrenci rekabet etti. Sabah saatlerinde ilk oturum (09.30) yapılırken ikinci oturum da 11.30'da başladı. Öğrenciler ilk oturumda sözel alan sorularını, ikinci oturumda da sayısal alan sorularını cevapladı. Sözel alandaki 50 soru için 75 dakika, sayısal alandaki 40 soru için 80 dakika verildi. Peki, LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın paylaştığı tarihler...

LGS 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresinde yer alan açıklama metnine göre, LGS 2022 sonuçları 30 Haziran Perşembe günü meb.gov.tr üzerinden duyurulacak. Puanla alım yapan liselere gitmek isteyen öğrenciler de, LGS 2022 puanlarını internet üzerinden öğrenebilecek. Bunun dışında, Okul Yönetimleri de talep oluşturulması halinde öğrencinin puanını iletebilecek. Sınav sonuçları posta yoluyla öğrencilere gönderilmeyecek.

LGS

TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bakanlık tarafından şimdiye dek tercih dönemine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Fakat uzmanların çoğunluğu, tercihlerin sınav sonuçları açıklandıktan sonra başlayacağı kanaatinde. Yani, 30 Haziran Perşembe günü itibariyle tercih evresine geçilecek. Bu etapta, öğrenciler LGS 2022 sonuçlarına göre seçim işlemlerini yapacak.

SINAVDA DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS 2022 sınavına ilişkin olarak yaptığı bir açıklamada: "LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak." ifadelerini kullanmıştı.

HANGİ OKULLAR PUANLA ALIM YAPIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan LGS kılavuzuna göre, sınavla öğrenci alımı gerçekleştiren okullara da yer verildi. Buna göre, Fen Liseleri; Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları gibi okullar, öğrenci alımında LGS’yi ilk sıraya koyuyor.

Sınav

FEN LİSELERİ: Fen programlarıyla desteklenen lise türüdür. İlk olarak, 1962 yılında Ford Vakfı’nın önayak olmasıyla Ankara’da açılmıştır.

SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ: Sosyal Bilimler ve Edebiyat alanında öğrenci yetiştirmeyi hedefleyen lise türüdür. İlk kez, 2003 yılında İstanbul’da açılmıştır.

PROJE OKULLARI: Başarı sıralaması yüzde 1’in içinde bulunan öğrencilerden kuruludur. Okuldaki öğretmen atamaları doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden yapılır. İlk olarak 2014 yılında yine Milli Eğitim Bakanlığı’nın girişimleriyle açılmıştır.

MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSELERİ: 4 yıllık eğitimin sonucunda meslek kazandıran liselerdir. Bu eğitim yuvalarında sektöre ara eleman yetiştirilir. Öğrenciler eğitim süreci boyunca okulda bulundukları kadar, yönelmek istedikleri alanda da staj yaparak deneyim kazanır.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR