MEB çalışma takvimi! (2022-2023) Okullarda ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlkokul, ortaokul ve liselerde yeni eğitim öğretim yılı 12 Eylül itibarıyla başlıyor. Yaz tatilinin sona ermesiyle beraber gelecek dönemin yeni tatil tarihleri belli oldu. MEB 2022-2023 yılında uygulayacağı çalışma takvimini duyurdu. Bunun yanı sıra resmi ve dini bayram sebebiyle okulların kapalı olacağı tarihler de açıklandı. İşte güncel ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili takvimi...

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2022 17:12 GÜNCELLEME 11.09.2022 17:12 EĞİTİM ÖĞRETİM
MEB çalışma takvimi! (2022-2023) Okullarda ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili ne zaman?
MEB çalışma takvimi! (2022-2023) Okullarda ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili ne zaman?

Yeni eğitim dönemi 12 Eylül'de çalacak ders ziliyle tüm ülkede başlayacak. Uzun süredir öğretmen ve arkadaşlarından ayrı kalan öğrenciler, çok özledikleri okullarına kavuşacak. Uyum haftası kapsamında ilkokula yeni başlayan öğrenciler dönemi 1 hafta erken açmıştı. Öğretmenler ise mesleki seminerlere katılarak, müfredat ve güncel konular hakkında bilgilendirildi. Okulların açılmasına kısa bir zaman kala yeni uygulanacak takvim çocuklar ve aileler tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanacak çalışma takvimini okullar ile paylaştı. Yeni dönemde öğrencileri 2 ayrı ara tatil ve bir de yarıyıl tatili bekliyor. İşte MEB'in yayınladığı çalışma takviminin detayları...

Öğrencileri Yeni Yılda İki Ayrı Ara Tatil Bekliyor!

MEB'in 2018 yılında hayata geçirdiği uygulama ile birlikte öğrenciler dönem arasında kısa da olsa ara tatil yapma fırsatı yakalıyor. 2022-2023 eğitim yılında öğrenciler Kasım ve Nisan aylarında ara tatil yapacak. Ocak ayında sona erecek birinci dönemin ardından ise öğrenciler tarafından Sömestr tatili olarak da bilinen yarıyıl tatili yapılacak. İşte MEB'in bu sene uygulayacağı çalışma takvimi;

1. dönemin başlangıcı: 12 Eylül

Birinci ara tatil: 14-18 Kasım

Sömestr tatili: 23 Ocak- 3 Şubat

İkinci dönemin başlaması: 6 Şubat

İkinci ara tatil: 17-20 Nisan

Okulların kapanma tarihi: 16 Haziran 

Ara Tatil Toplam 9 Gün Sürecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, dönem aralarında öğrencilerin yoğun ders temposundan uzaklaşması, ailesiyle vakit geçirmesi ve dinlenebilmesi için 2018 yılında ara tatil uygulamasını devreye aldı. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ara tatiller Nisan ve Kasım aylarında uygulanacak.14 Kasım'da başlayacak birinci dönem ara tatili hafta sonu ile birlikte toplam 9 gün boyunca sürecek. İkinci dönem uygulanacak ara tatil ise Ramazan bayramıyla aynı tarihlere denk gelecek. 17 Nisan'da başlayacak ara tatil 23 Nisan'da sona ererken, öğrenciler için ders zili 24 Nisan Pazartesi günü çalacak.

Eğitim Dönemi 16 Haziran'da Sona Erecek!

Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 çalışma takvimine göre okullar 16 Haziran tarihinde kapanacak. MEB tarafından bu eğitim döneminde düzenlenecek sınavların tarihleri henüz netlik kazanmadı. Ancak Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak LGS ve Bursluluk sınavları (İOKBS) sınavları her yıl benzer tarihlerde yapılıyor. Bu yıl LGS sınavının Haziran ayında, bursluluk sınavının ise Eylül ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

Okulların Kapalı Olacağı Tarihler Belli Oldu!

Resmi ve dini bayramlarda birçok kamu kurumu ile birlikte okullar ve üniversiteler de eğitim öğretim faaliyetlerine ara veriyor. Bu yıl birçok resmi tatil hafta sonuna denk geliyor. Bu sene 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Pazartesiye, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Cuma gününe, 30 Ağustos Zafer Bayramı ise Salı gününe denk gelmektedir. 1 Ocak yılbaşı tatil, 23 Nisan, 15 Temmuz, 29 Ekim gibi resmi tatil tarihleri ise hafta sonuna denk gelmektedir.

Müslüman alemi için oldukça öneme sahip Ramazan Bayramı ise 21-23 Nisan tarihlerine denk gelecek. MEB takvimine göre bu tarihlerde öğrenciler, ikinci dönem ara tatili yapıyor olacak. Kurban Bayramı ise okulların zaten yaz tatilinde olduğu 28 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 4
  • kanka44 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok tatil var eğitim öğretim dönemlerinde bizim çocukların eğitime ihtiyacı var iken sürek li tatil ne kadar faydalı anlamış değilim özel okullar ağustosta eğiteme başlarken kurs merkezleri ne sömestr ne yaz nede ara tatil peşinde iken devlet okulları habire tatil birisi buna el atsın.
    Cevapla
  • Kürdüm 1 yıl önce Şikayet Et
    imamoglu soyer tayfasi sürekli tatilde
    Cevapla
  • 6'lı Masa Bükücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocukların eğitim kadar tatile, dinlenmeye, oyuna da ihtiyacı var. Emin olun Milli Eğitim Bakanlığı sizden iyi biliyor bu işi.
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Oh be emekli oldum 40 yıldir hafta sonu tatil saymaktan kurtuldum şimdi bana hergün bayram
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR