KYK burs başvuruları ne zaman? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri

KYK burs başvuru tarihleri, üniversitelere yeni kayıt yaptıran ve ara sınıfta okuyan öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Burs başvuruları için ön görülen tarihler netleşti. Peki 2022-2022 KYK burs başvuruları ne zaman?

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 09:53 GÜNCELLEME 30.09.2022 09:53 EĞİTİM ÖĞRETİM
KYK burs başvuruları ne zaman? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri
KYK burs başvuruları ne zaman? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri

KYK burs ve öğrenim kredisi ile birlikte eğitim giderlerini karşılamayı düşünen yüz binlerce öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılacak açıklamaya kilitlendi. Başvuru sonrasında burs almaya hak kazanan adaylara her ay 850 TL ödeme yapılacak. Bakanlığın burs ve öğrenim kredisi ücretlerine yeni yıl öncesinde zam yapması bekleniyor. Üniversitelerin akademik takvimleri değişiklik gösterdiğinden kimi üniversitelerde eğitim öğretim faaliyetleri başladı. Kayıt yaptırdıkları üniversitelerde yurt başta olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak isteyen adaylar KYK burs başvuru tarihlerini gündeme aldı. Peki KYK burs başvuruları Ekim'de mi, ne zaman başlayacak? İşte dikkat çeken tarih...

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Burs ve öğrenim kredisi başvuru takvimi henüz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulmadı. Ancak başvuru tarihleri her yıl benzer tarihlerde başlayıp bitmektedir. Geride bıraktığımız yılda burs ve kredi başvuruları 5 Kasım'da başlamış ve son müracaat tarihi 10 Kasım olarak belirlenmişti. 2022-2023 eğitim öğretim yılında başvuru işlemlerinin Kasım ayının ilk haftası alınmaya başlanması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumundan daha önce burs alan öğrenciler, öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler, polis akademisi ile askeri okul öğrencileri, normal öğrenim süresini uzatarak ek süre öğrenim görenler, açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, gerçeğe aykırı bilgi beyanında bulunanlar burstan yararlanamazlar. Lisans öğrencileri, iki yıllık okullardan mezun olarak, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş yapanlar burs başvurusunda bulunabilirler.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR? KİMLERE ÇIKAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs değerlendirmesi yaparken öncelikli olarak öğrencilerin maddi gelir durumunu dikkate alır. Bu kriterlere göre kimi öğrenciye geri ödemesiz burs çıkarken kimisine de geri ödemeli kredi imkanı tanınmaktadır. Kredi ve burs ücreti aynıdır. Öğrenim kredisi alan adayların, öğrenim süresi sona erdikten 2 yıl sonra geri ödeme işlemleri başlamaktadır. Öğrenim kredisi borcu TÜİK yurt içi üretici fiyat endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanır.

KYK BURS/KREDİ NEDEN KESİLİR?

Burs ve kredi ödemeleri devam ederken öğrencilerin dikkat etmeleri bazı kurallar mevcuttur. Burs alan öğrencilerin ilk olarak başarılı olması şartı aranmaktadır.  Eğitim kurumundan ayrılması, sağlık sebebiyle eğitimine ara vermesi, öğretim kurumunu değiştirmesi, öğretim kurumunun kapatılması, KYK yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, kesin hükümle mahkum olunması gibi durumlarda burs ödemeleri kesilir.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs başvuru işlemleri her yıl olduğu gibi bu sene de e-Devlet kapısı üzerinden alınacaktır. Burs başvurusu yapmak isteyen adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte sisteme giriş yapabilirler. Burs başvuru sistemi şu an tarihler belirlenmediği için kapalıdır. Belirlenen takvim doğrultusunda adaylar işlemlerini gerçekleştirebilirler.

KYK BURS/KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işbirliğiyle öğrencilere tahsis edilen burs ve kredi ücreti 850 TL olarak belirlenmiştir. Ödeme işlemleri, öğrencilerin oluşturduğu hesaplara yatırılmaktadır. Burs ve kredi ödemeleri her ayın 6. ve 10. günleri arasında yatırılır. Burs ödemeleri T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yatırılmaktadır. Kimlik numarası küçük olandan büyük olana doğru ödeme yapılır.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR