Ulusal Staj Programı nedir, başvuruları nasıl yapılır? Ulusal Staj Programı ücreti ne kadar? USP'ye kimler başvurabilir?

Ulusal Staj Programı hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan e-İnsan Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, USP yaz stajı hakkında gelişmeleri anlattı. Peki Ulusal Staj Programı nedir, başvuruları nasıl yapılır? Ulusal Staj Programı ücreti ne kadar? USP'ye kimler başvurabilir?

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2022 13:47 GÜNCELLEME 20.10.2022 13:47 EĞİTİM ÖĞRETİM
Ulusal Staj Programı nedir, başvuruları nasıl yapılır? Ulusal Staj Programı ücreti ne kadar? USP'ye kimler başvurabilir?
Ulusal Staj Programı nedir, başvuruları nasıl yapılır? Ulusal Staj Programı ücreti ne kadar? USP'ye kimler başvurabilir?

Ulusal Staj Programı 2023 detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, USP başvurularının başladığını söyledi. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan e-İnsan Programı'nda Ulusal Staj Programı hakkında detaylar anlatıldı. Peki Ulusal Staj Programı nedir, başvuruları nasıl yapılır? Ulusal Staj Programı ücreti ne kadar? USP'ye kimler başvurabilir?

ULUSAL STAJ PROGRAMI NEDİR?

Ulusal Staj Programı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütülen gençlere uygun kamu kuruluşlarında ve özel sektörlerde sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlayan programa denir.

Programa başvuran öğrencilerin eğitim hayatlarındaki performans, beceriler, çalışmalar ve başarıları dikkate alınır. Bununla beraber öğrencilerin akademik, mesleki, sanatsal, sosyal ve sportif yetenekleri ve yeterlilikleri değerlendirilir.

ÖSYM 2023 sınav takvimi ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS, YDS, ALES, YKS 2023 sınav tarihleri belli mi?ÖSYM 2023 sınav takvimi ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS, YDS, ALES, YKS 2023 sınav tarihleri belli mi?

Okullar ne zaman kapanacak? MEB 2022-2023 eğitim öğretim yılı ne zaman bitiyor?Okullar ne zaman kapanacak? MEB 2022-2023 eğitim öğretim yılı ne zaman bitiyor?

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ulusal Staj Programı'na Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yapılmaktadır. Sisteme e-Devlet ile giriş sağlanmaktadır. e-Devlet sistemine girmek için T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmaktadır. 

Aşamalar tamamlanıp onaylandıktan sonra başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra işverenlerden gelen istekleri görüp değerlendirebilmek için Kariyer Kapısı kontrol edilmelidir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

ULUSAL STAJ PROGRAMI'NA KİMLER BAŞVURABİLİR?

USP'ye başvuru yapacak adayların aşağıdaki maddelere uygun olmaları gerekmektedir.

  • Türkiye, KKTC ve yurt dışında üniversitelerde eğitimine devam eden ve not ortalaması 4 üzerinden en az 2 olan öğrenciler

  • Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. Veya 4. öğrencileri (tıp ve öğretmenlik bölümleri hariç)

  • Örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri

  • Yurt dışındaki üniversitelerde, not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler.

  • Genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinden bu şart aranmamaktadır, ancak staj tarihinde not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olması beklenmektedir.

ULUSAL STAJ PROGRAMI ÜCRETİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, "Gençlerimize müjde vermek istiyorum. Ulusal staj programının 2023 yılı başvurularını bugün itibarıyla açıyoruz. Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz." ifadelerini kullandı.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR