LGS örnek soruları yayınlandı! MEB kasım ayı LGS sayısal-sözel örnek soruları!

LGS örnek soruları yayınlandı. MEB Liselere Geçiş Sistemi sınavı örmek sorularını ve videolu cevaplarını ilk kez erişime açtı. Örnek soru kitapçığında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri derslerinden 10 tane, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce alanlarından 5 soru olarak toplamda 45 soru paylaşıldı. İşte kasım ayı LGS sayısal-sözel örnek soruları!

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2022 10:00 GÜNCELLEME 24.11.2022 10:02 EĞİTİM ÖĞRETİM
LGS örnek soruları yayınlandı! MEB kasım ayı LGS sayısal-sözel örnek soruları!
LGS örnek soruları yayınlandı! MEB kasım ayı LGS sayısal-sözel örnek soruları!

LGS örnek soruları MEB'in eba internet sitesi üzerinden erişime açıldı. LGS kasım ayı örnek sorularını paylaşan Milli eğitim Bakanlığı her ay örnek soru yayınlayarak öğrencilerin hazırlanmasına destek olacak. MEB, soru kitapçıkları ile ilk kez videolu çözümlerini paylaştı. LGS soru çözümlerine Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Youtube kanalından ulaşılacak.

LGS ÖRNEK SORULARI YAYINLANDI

LGS sınavı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapılacak.  Bu anlamda MEB, öğrencilerin hazırlık sürecine desteklemek için kasım ayı örnek soruları yayınladı. Öğrenciler geçtiğimiz zamanlarda olduğu gibi Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri derslerinden 10 tane, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce alanlarından 5 soru olarak toplamda 45 soruya erişebiliyor.

8. sınıf öğrencileri için yayınlanan örnek sorularda ilk kez soruların çözümleri videolu olarak anlatıldı. 

Kasım ayı soruları ile beraber2018 yılından itibaren öğrencilere toplam 1.510 örnek soru verilmiş oldu.

Soruların cevapları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Youtube kanalından yayınlandı.

KASIM AYI LGS ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYIN.

LGS SINAVI 2023 NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS sınavı 2023 senesinde ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 sınav takvimini yayınladığında LGS tarihi de netlik kazanacak. 
Bu sene (2022)  tarihinde LGS sınavı 5 Haziran Pazar günü uygulanmıştı. Bu anlamda 2023  senesinde 4 Haziran Pazar günü sınavın yapılması bekleniyor.

 

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR