Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları açıklandı! MEB Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları görüntüleme ekranı

Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları MEB tarafından açıklandı. Sınav tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak tek oturum olarak yapıldı. Toplam 150 dakika süren Uzman Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları adaylar tarafından araştırılıyor. Peki Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları nereden, nasıl görüntülenir? MEB sonuç görüntüleme ekranı...

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2022 15:42 GÜNCELLEME 24.11.2022 15:55 EĞİTİM ÖĞRETİM
Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları açıklandı! MEB Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları görüntüleme ekranı
Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları açıklandı! MEB Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları görüntüleme ekranı

Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları ilan edildi. Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları adaylar tarafından sorgulanıyor. 19 Kasım Cumartesi 2022 tarihinde yapılan Uzman Öğretmenlik Sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları  nereden, nasıl görüntülenir? MEB sonuç görüntüleme ekranı...

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SONUÇLARI NEREDEN, NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Uzman Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Sınav sonucuna bakılarak uzman öğretmen ya da başöğretmen unvanı alanlar kişilere sertifikaları düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren unvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödenecek ve her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

SINAV SONUCUNU GÖRÜNTÜLEMEK İSTİYORSANIZ TIKLAYINIZ.

SONUÇLARI CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptıktan sonra uzman öğretmenlik sınav sonuçlarını ilan etti. Yapılan açıklamada "Uzman öğretmenlik sınavında 422 bin 368 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı. Başöğretmenlik sınavında 66 bin 422 öğretmenimiz başarılı oldu." dedi.

 

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 5
  • Duyarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıdemli öğretmenleri küstürmek ve aynı işi yapanlar arasında ayırım yapmak zulüm ve vebaldir. Bakan Bey yanlışı düzeltin. Eksiklikleri tamamlayarak mağduriyetleri gideriniz. 2023 e adaletli uygulamalarla girilmeli. Sonuçları seçimler de sandıklara yansıyacak. Acı ve üzücü tarafı Hak etmediği halde bedeli sandıkta Sayın Reisimize mal edilecek. Yazık çok yazık.
    Cevapla
  • Kıdemli Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok, çok güzel bir sınav. Helal olsun MEB na. Ucube uygulama, Ucube sınav, Ucube sınav. Uydurma sınav ile Uzman ve Başöğretmen olunmaz. Tecrübe, başarı ve kıdem ile olunur. Sınava hazırlık amacıyla 2.5 aydır okullarda eğitim ve öğretim durmuştu. Ciddiyetsiz sınavın sonuçları açıklandı. Ömrünü fedakarlıkla, aidiyet duyarlılığı ile her türlü zorluklara katlanarak bu günlere gelen ve sınavlara ''Adil uygulama olmadığı için'' sınava girmeyen kıdemlerin hakları ne olacak. Açık açık ihlal edilerek mağdur edildiler. Vebali kimleredir. Bakanlık ya da Yüce Meclis yanlışlığı düzeltmeli. Kıdemliler hak ettikleri verilmeli. Allah devletimize zeval vermesin. Haksızlık büyük vebaldir.
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    25 yıllık öğretmenim 2006 daki sınavı 1 ,2 ayla kaçırmıştım bu sınava girdim uzman oldum 5 yıl sonra emekli olacağım ben ne zaman baş öğretmen olacağım. lütfen biri bu sorunun cevabını versin.
    Cevapla
  • İbrahim Kabasakal 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız, bu kanun çok gecikti yapacak bir şey yok.
    Cevapla
  • Bahtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmak zorunda değilsin, 5 yıl kardasın işte, keyfini çıkar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR