Başarı Teşvik Programı nedir, kimlere verilecek? Başarı Teşvik Programı başvuru şartları nelerdir?

Başarı Teşvik Programı hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Kabine Toplantısı sonrasında başarılı öğrencilere destek programı yapılacağı müjdesi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan, dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ı kadar destek vereceğiz" sözlerini kullandı. Peki Başarı Teşvik Programı nedir, kimlere verilecek? Başarı Teşvik Programı başvuru şartları nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2022 11:56 GÜNCELLEME 13.12.2022 17:14 EĞİTİM ÖĞRETİM
Başarı Teşvik Programı nedir, kimlere verilecek? Başarı Teşvik Programı başvuru şartları nelerdir?
Başarı Teşvik Programı nedir, kimlere verilecek? Başarı Teşvik Programı başvuru şartları nelerdir?

Başarı Teşvik Programı detayları merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan program için 1.5 milyar bütçe ayrıldı. Öğrenciler Başarı Teşvik Programı başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Peki Başarı Teşvik Programı nedir, kimlere verilecek? Başarı Teşvik Programı başvuru şartları nelerdir?

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı kararları arasında bulunan Başarı Teşvik Programı hakkında Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Hayata geçireceğimiz yeni bir sosyal yardım faaliyeti de, şimdi gençlerimize, öğrencilerimize sesleniyorum. Başarı teşvik programı, sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ını kadar.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI KİMLERE VERİLECEK, ŞARTLARI NELERDİR?

Recep Tayyip Erdoğan, binlerce öğrenci ve velisini sevindirecek programın detaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yüksek öğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar. Dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yüksek öğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanlarında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Emekliyim başka da gelirim yok bu güne kadar da hiç bir sosyal yardım almadım 2 çocuğum var ilk öğretime giden masraflar ağır hayat şartları ortada Başka geliri olamayan Emekliler için de Çocukları okula giden için de Emekli Maaşlarına Çocuk parası adı altında ilave bir ücret verilmelidir.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    tam burslu üniversite okuyan imamhatipli öğrenciyede verilsin Reis.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR