Ara tatil olacak mı, kaldırıldı mı? 2. ara tatil tarihi değişti mi?

Ara tatil olacak mı sorusu internette araştırılıyor. Kahramanmaraş depremi sonrasında ikinci ara tatil olacak mı, iptal edildi mi diye sorgulanıyor. Öğrenciler 2. dönem eğitimine devam ederken gözler MEB'ten gelecek habere çevrildi. Peki ara tatil olacak mı, kaldırıldı mı? 2. ara tatil tarihi değişti mi?

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2023 14:22 GÜNCELLEME 16.03.2023 14:22 EĞİTİM ÖĞRETİM
Ara tatil olacak mı, kaldırıldı mı? 2. ara tatil tarihi değişti mi?
Ara tatil olacak mı, kaldırıldı mı? 2. ara tatil tarihi değişti mi?

Ara tatil olacak mı araştırmadı internette hız kazandı. Kahramanmaraş depremi ile 11 ilde büyük hasar ve kayıplar yaşanırken yarıyıl tatili için uzatma kararı alınmıştı. 15 tatil sonrasında 71 ilde okullar 20 Şubat 2023 tarihinde açıldı. Öğrenci ve veliler, ikinci ara tatil yapılacak mı diye merak ediyor. Peki ara tatil olacak mı, kaldırıldı mı? 2. ara tatil tarihi değişti mi?

ARA TATİL OLACAK MI, KALDIRILDI MI?

İkinci ara tatil hafta sonları da dahil olmak üzere 9 gün olacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ikinci ara tatil hakkında herhangi bir karar açıklanmadı. Konu için bir gelişme olduğunda sizleri bilgilendireceğiz.

2. ARA TATİL TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2022-2023 eğitim, öğretim takvimine göre ikinci ara tatil 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. MEB, ara tatil tarihi hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİM KARARI

Kahramanmaraş depremi sonrasında okullar tüm ülkede tatil edildi. Depremden etkilenmeyen 71 ilde okullar 20 Şubat tarihinde açıldı. Deprem bölgesi olan iller 3 kategoriye ayrılarak okulların başlayacağı tarihler açıklandı.

  • Bu anlamda okullar Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart,

  • Gaziantep ve Osmaniye'de 13 Mart,

  • Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart tarihinde açılacak.

OKULLARIN KAPANMA TARİHİ

MEB tarafından yayımlanan 2022-2023 eğiti, öğretim takvimine göre okullar 16 Haziran Cuma günü kapanacak.

2023-2024 DÖNEMİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim takvimi henüz yayımlanmadı. Okullar üç aylık tatil sonrasında açılacak. Geçtiğimiz dönemler düşünüldüğünde okulların eylül ayının 2. haftasında başlaması bekleniyor.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ara tatil zaten Ramazan Bayramı'nda denk geliyor sorun yok 9 günlük bayram tatili ve 23 Nisan da içinde hepsi aynı döneme denk gelmiş sıkıntı yok.
    Cevapla
  • PDR42 1 yıl önce Şikayet Et
    Ara tatil olmasın veya olursa da okullar haziran sonuna uzatılsın.
    Cevapla
  • Feride 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene tatili iptal etseler donem yeni basladi.. cocuklar aea verince adapte olamiyorlar. Tv tel3fon bagimlisi oluyorlar...
    Cevapla
  • VEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    OKULA YENİ BAŞLADILAR NE TATİLİ TATİL MATİL YOK eğitim şart
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR