Üniversiteler ne zaman açılacak, online eğitim ne zaman bitecek? YÖK'ten açıklama!

Üniversiteler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak sorusuna beklenen cevap geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin açılma tarihi hakkında açıklama yaptı. Önlisans, lisans ve lisans üstü eğitim için online kararı alındı. Peki nisanda üniversiteler açılacak mı? Online eğitim ne zaman bitecek? Üniversitelerde yüz yüze eğitime başlama tarihi...

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2023 16:15 GÜNCELLEME 30.03.2023 16:15 EĞİTİM ÖĞRETİM
Üniversiteler ne zaman açılacak, online eğitim ne zaman bitecek? YÖK'ten açıklama!
Üniversiteler ne zaman açılacak, online eğitim ne zaman bitecek? YÖK'ten açıklama!

Üniversiteler açılacak mı sorusu araştırılıyor. Deprem sonrası ülke genelinde üniversite eğitimi için ara verildi. Üniversite eğitimlerinin online olarak devam etmesi kararı alındı. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakları giderecek açıklamayı yaptı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? YÖK'ten üniversitelerde online eğitimin biteceği tarihi hakkında açıklama!

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Kahramanmaraş depremi sonrasında 11 ilde ağır hasar ve can kayıpları meydana geldi. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimlerine ara verildi. 11 il için okulların açılacağı tarihler 3 ayrı kategori olarak belirlendi.

Üniversite bahar dönemi başlangıç tarihi 20 Şubat olarak belirtilmişti. Eğitimin uzaktan eğitim olarak yapılacağı bildirilmişti. Nisan ayında üniversite eğitiminde yüz yüze eğitim ve online eğitim olan hibrit modeli değerlendirilebileceği düşünülüyor.

ONLINE EĞİTİM NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin açılması hakkında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı, "Bu konuyla ilgili YÖK'e gerekli talimatları verdik. Şu anda diyoruz ki online sistemle biraz daha devam edelim. Şu anda yurtlarımız bizim çok işimizi görüyor. Bir defa yurt binası güven veriyor.

Şartlar yeniden süratle elverişli olursa hibrit eğitim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir. Bunun için öncelikle depremzede vatandaşlarımızın güvenle ve huzurla barınabilecekleri kapasitenin oluşturulması gerekiyor.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. YÖK başkanımızla irtibat halindeyiz. Gereken adımların atılmasını da sağlayacağız. Yüz yüze eğitimle online eğitim tabii ki mukayese edilemez." dedi.

DAHA ÖNCE DE YÖK BAKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Üniversite eğitimi hakkında YÖK Başkanı Erol Özvar açıklama yaptı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 256. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda nisan ayında üniversitelerin açılması hakkında  uzaktan eğitim kararının nisan ayı başında gözden geçirileceğini söyledi. Özvar, şartların el vermesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkânının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğinin sunulacağını söyledi.

DEPREM ŞEHİRLERİNDE OKULLARIN AÇIKLACAĞI TARİHLER

Deprem şehirleri olan Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da eğitim 1 martta, ikinci kategoride Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de okullar 13 martta başladı. Üçüncü kategoride yer alan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ise okullar 27 martta açılacak.

LGS ne zaman 2023? MEB LGS tarihi belli mi? Liselere Geçiş Sınav tarihi açıklandı mı?LGS ne zaman 2023? MEB LGS tarihi belli mi? Liselere Geçiş Sınav tarihi açıklandı mı?

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR