2024 yeni müfredat nasıl olacak: MEB müfredat değişikliğini ne zaman sınıflara getirecek?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adlı yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne sunuldu. Peki, tüm öğrenci ve velileri yakından ilgilendirecek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? İşte, 2024 yeni müfredat konuları!
ABONE OLMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" isimli yeni müfredat taslağını kamuoyunun görüşüne sundu. Peki, MEB tarafından alınan karar doğrultusunda yeni müfredatta neler değişti? İşte, konuya yönelik gerek öğrenci gerekse veliler tarafından merak duyulan ayrıntılar...
''10 YILLIK UZUN SOLUKLU BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ''
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları doğrultusunda bugün askıya çıkan yeni çalışmada "Bütünleşik Eğitim Modeli" benimsenecek. Öğrenciler; fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak desteklenecek. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ismi verilen müfredatın sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktığı bilgisi paylaşıldı.
''DERS SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK, KONULARDA SADELEŞME VAR''
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mevcut müfredatın konu yoğunluğuna dikkati çekti ve müfredatı yetiştirmek için haftalık ders saatlerini artırmak yerine, konularda sadeleştirmeye gittiklerini açıkladı. Tekin, "Ders saatlerinde bir değişiklik yok, konularda sadeleşme var. Müfredatta yüzde 35'lik bir seyreltme içine girdik." şeklinde ifadelere yer verdi.
2024 YENİ MÜFREDAT TASLAĞINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
MEB AÇIKLADI: YENİ MÜFREDATTA NELER DEĞİŞTİ?
Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağını yayınladı. 1 haftalık askı sürecinin ardından eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek taslağa son şekli verilecek.
''VERİLER SİSTEMATİK HALE GETİRİLDİ''
Bakanlıktan yapılan açıklamada, müfredat hazırlık sürecinde, çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldığı, toplantılar düzenlediği ve bütün bu birikimin geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındığı ve bu verilerin sistematik hâle getirildiği ifade edildi.
''MÜFREDAT İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ''
Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendiği, 260 akademisyen ve 700'ün üzerinde de öğretmenin bu toplantılara sürekli katıldığı belirtildi. Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.
''KADEMELİ ŞEKİLDE UYGULANMAYA BAŞLAYACAK''
Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.
-
İsmail Şahin 6 ay önce Şikayet Etİnk. Tarihi dersi kalkmalı yerine son 1896 yılından başlayıp 2023 yılına kadar uzanan Yakın Tarih dersi konumalı. Masa maşına uydurularak hazırlanmış hikayeler kaldırılmalı. Sadece ve sadece gerçekler yazılmalı. Osmanlı - Selçuklu Türkçesi seçmeli değil zorunlu ders yapılmalı. En azından haftada 2 saat. Öğretmeleri manevi ve milli değerlerimize düşman çocuk yetiştirmekten vazgeçmeli.Beğen
-
Mehmet 6 ay önce Şikayet EtEğitim=Teori+Deney. Teori kısmı tamam gibi peki laboratuvar kısmını göremedim.Beğen Toplam 1 beğeni
-
nasri 6 ay önce Şikayet Etİnşallah köklü bir değişim ve iyileştirmedir.Beğen
-
Misafir 6 ay önce Şikayet EtDeğileli 10 yıl olmamıştır zaten. Nasıl oluyor bu iş...Beğen
-
Misafir 6 ay önce Şikayet EtOlması gereken buydu ama yıllardır söylüyoruz çocuklarımızın kafasını yıllardır boş o kadar gereksiz bilgilerle dolduruldu ki ömür gitti ya sistem hala aynıBeğen Toplam 1 beğeni