ÖSYM ALES/2 başvuruları başladı! 2024 ALES sınav ücreti ve sınav tarihi...

ÖSYM Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) temmuz ayında ikinci kez yapılacak. Bu yılın ikinci ALES oturumu öncesi adaylar ÖSYM başvuru kılavuzunda yer alan tarihlerde başvurularını gerçekleştirecekler. ALES başvurusu ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday T.C kimlik numarası ile tamamlanacak. Peki ALES/2 başvurusu ne zaman?

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 11:47 GÜNCELLEME 04.06.2024 11:48 EĞİTİM ÖĞRETİM
ÖSYM ALES/2 başvuruları başladı! 2024 ALES sınav ücreti ve sınav tarihi...
ÖSYM ALES/2 başvuruları başladı! 2024 ALES sınav ücreti ve sınav tarihi...

Her yıl 3 kez düzenlenen ALES'in bu seneki ilk oturumu tamamlanmıştı. Adaylar ALES başvuru kılavuzunda yer alan bankalara ALES başvuru ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında e-işlemlerde yer alan “ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile bankalar üzerinden yatırılacak. ALES/2 başvuruları 3-12 Haziran 2024 tarihlerinde alınacak.

ALES/2 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ÖSYM'nin akademik takvimine göre ALES/2 başvuruları 3 Haziran - 12 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular ÖSYM'nin AİS ekranından T.C kimlik numarası ile yapılacak. Başvuru kılavuzunun ilerleyen günlerde ÖSYM tarafından yayınlanması bekleniyor.

ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES/2 sınavı 28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek.

ALES SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

ALES/2 başvuru ücreti henüz belli olmadı. Yayınlanan kılavuz ile ALES başvuru ücreti açıklanacak.

Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR