KPSS TABAN VE ATAMA PUANLARI 2024 LİSTESİ: KPSS 60 puanla nereye girilir?

2024 yılında düzenlenen KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlarla birlikte memur adaylarının tüm dikkatleri taban ve atama puanları listesine yöneldi. Peki, KPSS 60 puanla nereye girilir? İşte KPSS taban ve atama puanları 2024 listesi...

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2024 10:48 GÜNCELLEME 05.10.2024 10:48 EĞİTİM ÖĞRETİM
KPSS TABAN VE ATAMA PUANLARI 2024 LİSTESİ: KPSS 60 puanla nereye girilir?
KPSS TABAN VE ATAMA PUANLARI 2024 LİSTESİ: KPSS 60 puanla nereye girilir?

KPSS ortaöğretim taban ve atama puanları 2024 listesi merak ediliyor. 15 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen sınavın sonrasında adaylar, adlıkları puanlar ile hangi kamu kurumlarını başvuru yapabileceklerini internette sorguluyor.

KPSS Ortaöğretim sınavından elde edilen puanlar ile Devlet Su İşleri, üniversiteler, Devlet Demiryolları ve Toprak Mahsulleri Ofisi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi çeşit çeşit kamu kurumlarına yerleşebilirler.

Peki, KPSS 60 puanla nereye girilir? İşte KPSS taban ve atama puanları 2024 listesi...

KPSS TABAN VE ATAMA PUANLARI 2024 LİSTESİ

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte, memur adaylarının tüm dikkatler 2024 KPSS Taban ve Atama puanları listesine yöneldi.

KPSS Ortaöğretim sınavından elde edilen puanlar ile Devlet Su İşleri, üniversiteler, Devlet Demiryolları ve Toprak Mahsulleri Ofisi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi kurumlar P94 puanı ile alım yapıyor.

ÖSYM'nin tercih kılavuzlarında ise aldığını KPSS puanı ile başvuru yapabileceğini kurumlar ve alım şartları detaylıca yazmaktadır.

KPSS TABAN VE ATAMA PUANLARI 2024 LİSTESİ

KPSS 60 PUANLA NEREYE GİRİLİR?

Adayların sınavdan aldıkları 60-65 puanlar ile hangi pozisyonlara başvurabilecekleri, kılavuzda yayımlanan kadrolara göre değişebiliyor. Taşra teşkilatlarına yönelik memur alımlarında düşük puanla atamalar yapılıyor. 

Adaylar, ÖSYM'nin açıklamış olduğu atama puanları üzerinden geçmiş yıllardaki tabloya bakarak kendi puanlarına uygun pozisyonlara başvuruda bulunabilirler.

KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

KPSS puanı genellikle 2 yıl geçerlidir. 2024 yılında KPSS sınavına giren adayların puanları 2 yıl geçerli olacaktır.

 TABAFakat, öğretmen adayları için KPSS puanının geçerlilik süresi 1 yıl olarak bilinmektedir.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR