TUS kontenjanları belli oldu mu? 2024/2 TUS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024- TUS 2. Dönem) sonuçlarının akabinde TUS kontenjanları ve tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı gündeme geldi. Kontenjanlara göre puanlarına göre tercihte bulunacak olanlar, ÖSYM'den gelecek açıklamaları bekliyorlar. Peki, TUS kontenjanları belli oldu mu? 2024/2 TUS tercihleri ne zaman başlayacak?

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2024 11:20 GÜNCELLEME 21.10.2024 11:24 EĞİTİM ÖĞRETİM
TUS kontenjanları belli oldu mu? 2024/2 TUS tercihleri ne zaman başlayacak?
TUS kontenjanları belli oldu mu? 2024/2 TUS tercihleri ne zaman başlayacak?

2024 yılında düzenlenen 2024/2 TUS sınav sonuçlarının belli olmasının ardından tüm dikkatler tercih sürecine yöneldi. ÖSYM'nin her yıl açıkladığı TUS kontenjanları sonrasında doktorlar, uzmanlaşmak istediği alanlarda tercihlerini yapabilecekler. Peki, TUS kontenjanları belli oldu mu? 2024/2 TUS tercihleri ne zaman başlayacak?

TUS KONTENJANLARI BELLİ OLDU MU?

TUS kontenjanları henüz belli olmadı. 

Tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte  ÖSYM tarafından TUS kontenjanları açıklanacaktır.

2024/2 TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. Dönem) tercih takvimi resmi olarak açıklanmadı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak TUS tercih kılavuzunun sonrasında tercih süreci başlayacaktır.

TUS NEDİR?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı veya Tıpta Uzmanlık Sınavı (kısaca TUS), Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır. Sınava ayrıca veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültelerinden mezun olanlar da başvurabilir.

Her yıl Mart ve Eylül aylarında olacak şekilde 2 defa yapılır ve TUS taban puanları ÖSYM tarafından açıklanır. ÖSYM'nin Türkiye geneli için Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan bir sınavdır. 2012 öncesinde TUS yalnızca Ankara'da yapılmaktaydı. 2022 itibarıyla sınav merkezi sayısı 14'e çıkarıldı. Yayınlanan son kılavuza göre artık TUS Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon, Van şehirlerinde de yapılacak.

Sınav, "tıbbî yabancı dil sınavı" ve "bilim sınavı" olmak üzere iki basamaktan oluşmaktadır. İlk basamak olan yabancı dil sınavının amacı, bilim sınavına girmeye hak kazanacak adayların belirlenmesidir. "Bilim sınavı" olarak adlandırılan ikinci basamak sınavın amacı ise, bu sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayların belirlenmesi ve tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirilmeleridir.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR