Öğretmen atama kontenjanları açıklandı

MEB, 15 bin öğretmen ataması ile ilgili puan ve kontenjanları açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2015 13:04 GÜNCELLEME 23.11.2019 12:17 EĞİTİM
Öğretmen atama kontenjanları açıklandı
Öğretmen atama kontenjanları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin öğretmen kadrosu atamalarına ilişkin başvuruların, 29 Ocak - 4 Şubat tarihlerinde alınacağını bildirdi.

 

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sayfasındaki duyuruya göre, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının, öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak "İlk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması" kapsamında Ek- 1 atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda alım yapılacak.

Bakanlık, 15 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere, 29 Ocak - 4 Şubat tarihlerinde başvuru alacak.

 

Başvuru ve atamaya ilişkin iş ve işlemler, kurumun "http://personel.meb.gov.tr/" internet sitesinde yer aldı.

EN FAZLA ATAMA İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİNE

İlk atamalara ilişkin en fazla kadro; bin 423 ile ingilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. Sınıf öğretmenliği için bin 315, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 43 ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bin 33 kadro açıldı.

En az kadro ise bahçecilik, biyomedikal cihaz teknolojileri, çince, denizcilik ve su ürünleri, gemi yapımı/çelik gemi yapımı, gemi ressamlığı, gemi tesisatı, tekne ve yat yapımı, grafik ve fotoğraf, hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği, inşaat teknikerliği yapı dekorasyon, laboratuvar hizmetleri, psikoloji, raylı sistemler teknolojisi sinyalizasyon elektrik-elektronik, raylı sistemler inşaat, raylı sistemler işletme, raylı sistemler makine, anestezi ve reanimasyon, diş protez, tıbbi laboratuvar, sanat tarihi, tarım teknik/bahçe peyzaj, tarla bitkileri ve tarım makineleri, tasarım teknolojileri, tekstil terbiye, uçak bakımı ve elektroniği ile yenilebilir enerji teknolojileri bölümleri için ayrıldı.

Duyuruya göre, 14 bin 793 ilk atama, 150 açıktan atama ve kurumlararası yeniden atama ile 57 milli sporcu olmak üzere toplam 15 bin öğretmen ataması için başvuru yapılacak.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasının büyük ihtimalle 6 Şubat Cuma günü yapılacağını açıklamıştı.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • umeyr 9 yıl önce Şikayet Et
    Vip torpil icinmi kontenjanlar az tutuldu helalmi diye diyanete sorcam oda torpil yapiyo ....fetva metinere kaldi...helal etmiyom keske oy atmasYdim
    Cevapla
  • mağdur 9 yıl önce Şikayet Et
    branşçılara uyup sınıf öğr 15 bin açığı varken 1.315 veren hükümete yemin olsun bizim aileden oy yok 6 kişilik protesto ayrıca kamudaki taşeronlar kadroya geçene kadar da aynen devam..
    Cevapla
  • Büro Yönetimi (3179) 9 yıl önce Şikayet Et
    var sa yoksa öğretmen sağlıkçı diğer atama bekleyenlere ne olacak 100.000 büro yönetimi mezunu (3179) kadro bekliyor. Özellikle 112 acil çağrı merkezlerine bölümümüzden kadro bekliyoruz nisandaki kadro sayımıza göre hazirandaki oylarımızı kullanıcağız biz büro yönetimi mezunları böyle bir karar aldık.
    Cevapla
  • ya:) 9 yıl önce Şikayet Et
    allah herkesin gönlüne göre versin. kimseyi geçim darlığına düşürmesin herkese sabır versin...Paralar türkiye de kalsın yeter.Öğretmene polise memura işçiye herkese verilsin ama ülkede kalsın paralar...
    Cevapla
  • ya:) 9 yıl önce Şikayet Et
    allah herkesin gönlüne göre versin.Geçim darlığı çektirmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR