Paralel okullar yeni yıla hüsranla başladı

Son 2 yılda yaklaşık yüzde 50 öğrenci kaybı yaşayan Paralel Yapı'ya ait okullar yeni yıla hüsranla başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2016 10:19 GÜNCELLEME 06.01.2016 10:20 EĞİTİM
Paralel okullar yeni yıla hüsranla başladı
Paralel okullar yeni yıla hüsranla başladı

Son 2 yılda yaklaşık yüzde 50 öğrenci kaybına uğrayan Paralel Yapı'ya ait okulların bir kısmı yeni yılda kapandı. Geçen yıl Türkiye genelinde 641 okula sahip olan Paralel Yapı öğrenci kaybı nedeniyle 21 okulun kapısına kilit vurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı çalışmaya göre bugün itibariyle Paralel Yapı'ya ait ağırlıklı olarak Anadolu'da olan toplam 620 okul bulunuyor. Ancak hızla öğrenci kaybetmeye devam eden bu okulların en az yüzde 20'sinin de 2016 içinde kapanması bekleniyor. 

PAYI YÜZDE 40 AZALDI 

2012-2013 eğitim öğretim yılında 200 binden fazla öğrencisi olan Paralel okulların mevcudu bugün itibariyle 113 bine geriledi. Paralel eğitim kurumlarında 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinden bu yana 92 binden fazla öğrenci kaybı yaşandı. Öğrenci kazanmak için yüzde 70'lere varan indirim yapan Paralel okullara buna rağmen talep olmayınca son 1 yılda 21 okul kapandı. Paralel Yapı'nın geçen yıl Türkiye genelinde özel okullaşmadaki oranı yüzde 11.56'ydı. Bu oran bu yıl yüzde 7.79'a düştü. 

HÜLLE FORMÜLÜ 

Paralel Yapı'nın hükümetin kararlı mücadelesi ve haklarında açılan onlarca davadan sonra haksız kazançlarla elde ettiği okul ve dershaneleri de hülle etmeye başladığı ortaya çıkmıştı. Adli makamlar tarafından yapılacak soruşturma ve operasyonların önüne geçmek, bu okullara yeniden öğrenci kazanabilmek için Paralel Yapı okulların bazılarını satışa çıkardı. Milyon dolarlık okulların 80 TL gibi komik rakamlarla bu okullarda görev yapan memurlara devredildiği belirlenmişti. Hülle formülüyle söz konusu okullara kayyum atanması halinde Paralel Yapı'nın "Bu şirket bize ait değil, satıldı" diyerek hem olası soruşturmalardan kurtulmayı hem de en önemli gelir kaynaklarını korumayı planladıkları öğrenilmişti. - Sabah

YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Ziya 8 yıl önce Şikayet Et
    Rizeliye geçmiş yıllarla alakalı bir hatırlatma yapmakta fayda var diye düşünüyorum. Kızınız 11 yaşında kapanmış ne güzel maaşallah... Çok çabuk unutmuşsunuz Üniversitesideki bacılarımız başı kapalı oldukları için okullardan atıldılar. Hayali dahi kurulamıyordu... 11 yaşın anlamını hala kavrayamamışsın...sana daha özgür bir ülke sunan büyük devlet adamına teşekkür bile edemiyorsunuz. Vesselam
    Cevapla
  • Galatasarayli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu okullari ve cemaati kiskandiniz.Tarih ojul kapatanlari unutmaz.
    Cevapla
  • hangii 8 yıl önce Şikayet Et
    Akillarini kullanamiyor olmalari yeter. Illa ellerine silah almalarina gerek yok. Dusunemeyen ve aklini kullanmayan, ne denilirse yapan ogrenciler yetistirenler teroristligin dik alasini yapiyorlar.
    Cevapla
  • rizeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Cemaatçı değilim ama kızım bunların okullarından birinde okuyor, almayıda düşünmüyorum kızım 11 yaşında başını kapadı bugün adam gibi dini ve bilim eğitimin alsın istiyorum nereye verceğim çıksın akp li efendiler aynı şartlarda aynı ücrette aynı kalitede şu okul eğitim veriyor desinlerde görelim..
    Cevapla
  • Hewal 8 yıl önce Şikayet Et
    bal gibi haşhaşisin, kendi kandığın gibi kimseyi kandıramazsın, sen orada okutmaya devam et siyoniste nasıl hizmet edilir, vatan düşmanı nasıl olunur iyi öğrensin. Mevcutları yetmiyor çünkü!!!
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Hemşerim 17Aralık darbe teşebbüsünden önce 10 kuruş indirim yapmazlardı. Bunların üst tabakasının dini paradır.Alt tabaka aklını başına devşirsin.
    Cevapla
  • Tamer Değirmenci 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu okullardan hangisi terörist yetiştirmiş diyen kişi terörist ftö ye destek sağlamak teröre destek için yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR