Okullar 3 Ekim'de mi açılıyor? Bayramdan sonra okul var mı?

Kurban bayramından sonra okullar açılacak mı? Milyonlarca öğrenci ve veli 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak? Sorusunun yanıtını merak ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2016 21:35 GÜNCELLEME 16.09.2016 21:36 EĞİTİM
Okullar 3 Ekim'de mi açılıyor? Bayramdan sonra okul var mı?
Okullar 3 Ekim'de mi açılıyor? Bayramdan sonra okul var mı?

Okullar ne zaman açılacak? Bayram tatilini uzatmak isteyen veli ve öğrenciler bu sorunun yanıtı arıyor. İddialara göre okulların 3 Ekim'de pazartesi günü açılacağı ön görülüyordu. MEB konuyla ilgili resmi açıklama yaptı. İşte okulların açılacağı net tarih.

2016 YILINDA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB tarafından yapılan açıklamada "Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır." dedi

Buna göre 2016 yılında okullar 19 Eylül pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyuyla paylaştığı yazılı açıklamasında sosyal medyada bu tarz çıkan haber ve yorumların gerçeğe yansıtmadığını, geç açılacağına dair haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Kırtasiye ürünlerinde bu hususlara dikkat! 

Yeni Eğitim Öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala kırtasiye alışverişinde kaliteli ürünler seçerek alışveriş yapın.

Bilinçli tüketiciler alışverişlerde fiyatlardan ziyade ürünlerde kalite ve güvenilirliğe önem veriyor. Bu yüzden tercihleri genelde köklü markalar oluyor.

Markaların bilinir ve güvenilir olması geçtiği test ve belgelere göre tüketicilerin daha rahat alışveriş yapması için dikkat edilecek hususlar yer arasında yer almakta.

Dış görünüş ve fiyat olarak cazip görünen Uzakdoğu etiketli ürünlere özellikle dikkat edişmesi gerekiyor.

Uzmanlar üreticileri belli olmayan markalardan alışveriş yapılmaması gerektiğini söylüyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR