MEB Açık lise AÖL sınav sonucu açıklanma tarihi belli mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan AÖL sınav sonucu ne zaman açıklanacak? 2016 - 2017 eğitim öğretim yılında düzenlenen AÖL sınav sonuçları büyük mera konusu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2017 09:30 GÜNCELLEME 31.01.2017 09:30 EĞİTİM
MEB Açık lise AÖL sınav sonucu açıklanma tarihi belli mi?
MEB Açık lise AÖL sınav sonucu açıklanma tarihi belli mi?

7-8 Ocak 2017 tarihlerinde yapılan açık öğretim lisesi sınav sonuç tarihi belli oldu. Binlerce öğrencinin girdiği sınav ile ilgili heyecanlı bekleyişte sona yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen AÖL sınav sonuç ekranına haberimizin detayından öğrenebilirsiniz. Peki açık lise sınav sonucu ne zaman açıklanacak? İşte AÖL MEB giriş ekranı

AÖL SINAV SONUCU ÖĞRENME EKRANI TIKLA

2016 – 2017 Açık Öğretim Lisesi iş takvimine göre AÖL sonuçları 30 Ocak'ta açıklanacak. Sınav sonucu açıklanır açıklanmaz yukarıda bulunan bağlantıya tıklayarak kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

SINAVA GİREMEYENLER NE YAPACAK?

 7-8 Ocak 2017 tarihlerinde yapılan AÖL 1. dönem sınavları sırasında İstanbul'da aşırı soğuk ve yoğun kar yağışlı bir hava hakimdi. Bu durum ulaşımda aksamalara neden oldu ve birçok açık lise öğrencisi sınava gidemedi, gitmek istese de sınav yerine ulaşamadı. Bu durum sınava giremeyenler arasında sınavların tekrar edilmesi veya telafi sınavı yapılması isteğine yol açtı. Son açıklama ise MEB yetkililerinden geldi. Öğrencilerin mağdur olması üzerine sınava giremeyen öğrenciler için ikinci bir hak tanınacağı bildirildi. Açıklamada bulunan MEB yetkilileri sınav takvimindeki sıkışıklık sebebiyle genel bir erteleme yapamadıklarını belirtti. Yetkililer, İstanbul'da kar nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler için telafi sınavı hakkı verileceğini söyledi.

AÖL İKİNCİ DÖNEM SINAV TAKVİMİ

İkinci dönem sınavları ise 18-19 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem AÖL sınav giriş belgeleri 14 Mart 2017’de erişime açılacak. 

AÖL GEÇME NOTU KAÇ?

AÖL ders geçme notu son değişikliklerle birlikte 45'ten 50'ye çıkarılmıştır. AÖL sınavından 50 alan öğrenci dersi geçer.

SINAVDA YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?
 
Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Bir başka ifade ile yanlış, doğruyu götürmez.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR