YGS'de öğrencileri matematik zorladı
2 milyon 265 bin 902 adayın üniversiteli olmak için ter döktüğü Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün gerçekleşti.
ABONE OLAdayların 6 farklı puan türünde girdiği YGS’yi Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş değerlendirdi. Matematik testinde problem sorularının geçen yıla göre daha çok ve zorlayıcı olduğunu belirten Eğribaş, Türkçe ve Sosyal Bilimler testlerinin basit olduğunu söyledi.
Üniversiteye geçisin ilk adımı olan YGS geride kaldı. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında 160 sorunun yer aldığı YGS, tek oturumla gerçekleşti. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YGS’de en az 180 ve üzeri puan alanlar Lisans Yerleştirme Sınavları’na girecek. YGS’nin sonucu 28 Mart’ta açıklanacak.
Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş YGS hakkında; “Sınav soruları incelendiğinde en çok dikkat çeken noktalardan biri Sosyal Bilimler alanındaki Din Kültürü Ahlak Bilgisi soruların daha çok bilgiye dayalı olmasıydı.
Yoruma dayalı sorulara daha sık rastladığımız YGS’de özellikle Felsefe ve Coğrafya soruları bilgiyi ölçmeye yönelikti. Din Kültürü soruları ise bilgi ve yoruma dayalıydı. Ancak zaman açısından öğrencilerin zorlanmadıkları bir bölümden oluşuyordu. Türkçe testlerine baktığımızda özellikle bu yıl anlatım bozukluğu sorularının olmadığını gördük. Paragraf soruları ortalama düzeyde, ne çok uzun ne çok kısaydı. Bu bölümün sorularını çözerken öğrenciler zorlanmadılar” dedi.
Matematik Zaman Aldı
Matematik testinde öğrencilerin zorlandığını belirten Eğribaş, “Matematik testinde ise problem sorular hem fazla hem de zorlayıcıydı. Bu yıl müfredata yeni eklenen karmaşık sayılar, parabol gibi konulardan soru gelmedi.
Yalnızca polinomlardan soru soruldu. Bu yıl Geometri dersinden 11 soru geldi ve Matematik soruları kadar zorlayıcıydı. Fen Bilimleri’nde ise geçen yıllara oranla aynı düzeyde sorulardan oluşuyordu. Fizik sorularının geneli yorum içerirken, Kimya soruları bilgiyi ölçmeye yönelikti” dedi.