Lisans Yerleştirme Sınavı tercih sonuçları! 2017 LYS yerleştirme sonuç sayfası

Üniversite tercih sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklanacak. Peki 2017 LYS yerleştirme yani tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? Üniversite eğitimine devam etmek isteyenlerin merakla beklediği LYS tercih sonuçları nasıl öğrenilir? İşte ÖSYM giriş sayfası ve üniversite yerleştirme sonuçları

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2017 08:56 GÜNCELLEME 02.08.2017 08:56 EĞİTİM
Lisans Yerleştirme Sınavı tercih sonuçları! 2017 LYS yerleştirme sonuç sayfası
Lisans Yerleştirme Sınavı tercih sonuçları! 2017 LYS yerleştirme sonuç sayfası

Hedefledikleri üniversitelerde iyi bir eğitim alma hayali kuran öğrenciler, geleceğini şekillendirecek tercih sonuçlarına dikkat kesildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen sınavından ardından yerleştirme için yapılan üniversite tercih işlemlerinin sona ermesiyle birlikte adayları sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda heyecanlı bekleyiş sardı. LYS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih, gündemde en çok konuşulan ve merak edilen konular arasındaki yerini korumaya devam ediyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tercih sonuçlarının açıklanacağı kesin tarih ve saatle ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunulmadı.

LYS TERCİH SONUCU NASIL ÖĞRENİLECEK?

LYS tercih sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Merkezi yerleştirmede adaylar, (Sınavsız Geçiş hariç) yükseköğretim programlarına, yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilir.

LYS TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

lys-tercih

LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Geçen yıl 10 Ağustos Çarşamba günü öğrencilerin erişimine açılan LYS yerleştirme sonuçları, 29 Temmuz ve 03 Ağustos tarihleri arasında öğrenciler tarafından yapılan tercihlerin ardından açıklanmıştı.

Bu yıl ise 18-26 Temmuz tarihlerinde yapılan tercihlerin ardından yerleştirme sonuçlarının 2 Ağustos tarihinde öğrencilerin erişimine açılacak. 

02 Ağustos çarşamba günü itibariyle LYS tercih sonuçlarının öğle saatlerinde açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Fakat tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak.

EK YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL OLACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR