Binlerce kişiye müjde! Bakan tarih verdi..
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, katıldığı canlı yayında "2018 yılında 20 bine yakın öğretmenin atamasını yapacağız." dedi.
ABONE OLHer yıl yaklaşık 1.2 milyon öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin kaldırılmasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber’de katıldığı canlı yayında eğitimle ilgili soruları yanıtladı. Bakan Yılmaz, çocukların 25 yaşına kadar sınavdan sınava koşturduğunu vurgulayarak, yeni sistemi bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını söyledi.
Bakan Yılmaz ayrıca atama bekleyen öğretmenlere müjdeyi vererek," Geçen yıl 50 bin öğretmenin atmasını yaptık. Bu yıl 20 bin yaptık. Gelecek yıl da talebimizi sunacağız ve bütçenin durumuna göre izin verecekler. 2018 yılında 20 bine yakın öğretmenin atamasını yapacağız. " dedi.
İşte Bakan Yılmaz'ın konuşmasından satır başları
"Mevcut yaşadığımız durumun bir resmini çekelim. Benim de TEOG'dan geçmiş evladım var, TEOG'un ne olduğunu ne olmadığını bilirim. Damdan düşmüşüz. 25 yaşına kadar bir sınavdan bir sınava gidiyor. Spor yapabiliyor mu? Türkiye'nin şu andaki eğitim seviyesi, geçmiş yıllardan çok çok ileridedir.
BİZE GÜVENİN
2002'de yaşam ömrü ortalaması 75.5'ti, şimdi yaş 78'i geçti. Eğitirseniz insanınız daha uzun yaşar. Refahınız artmış, ömrünüz artmış. Peki, niçin bu değişiklik? Hedefimiz büyük. Daha iyi gideceğiz. Nitelikli bilgiye sahip olmak lazım. Nitelikli bilim adamına sahip olmak lazım. 2002'de ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 153 milyar dolar. Çok net, bana da geliyor, hep değişiklik. Evet ama daha iyiye, daha iyiye, daha iyiye. Dolayısıyla diyoruz ki, bize güvenin.
SINAVIN YERİNE NE GELECEK?
Bu yıl sınavı yapmıyoruz. Yerine ne gelecek? Sınav mutlaka öğretim programının ayrılmaz bir parçasıdır. Ölçme değerlendirme olmadan evlatlarınızın hangi seviyede olduğunu bilemezsiniz. Bizdeki test olması. Mümkünse a,b,c test usulünden... hepimiz aynı odadayız, farklı dünyalardayız. Aile içi iletişim aksar mı aksar. Kendisi ile barışık olsun. Dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olabilmek için eğitimin kalitesini artırmak lazım. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Alternatifler bize geldikten sonra Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Ek kısa zamanda velilerimizin önüne bir sonuç çıkaracağız. Bu yıl ilk defa, sosyal, kültürel, spor faaliyetlerini öğrencilerimizin, kayıt altına alıyoruz.
TEOG'UN ALTERNATİFLERİ
1 milyon 300 bin ortaokul öğrencisi var. Her okul kendi yapsın diyen var. Herkesin mahallesindeki okula alın diyen var. Bazı okullar, tarihi birikimi olanlar, Ankara Fen, İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar için Matematik, Fen ve Türkçe ortalamasının 85 üzerinde olması gerekir diyen oluyor. Açık uçlu soru sorun diyen oluyor. Açık uçlu sorulara ne cevap verdiği, notları da ailesine gönderin ki ailesi de değerlendirsin. Bu da bir başka alternatif.
TARİH VERDİ: BİR AY İÇERİSİNDE
Milli Eğitim Bakanlığımız ölçme değerlendirme konusunda Türkiye'nin en uzman kuruluşu. Bakanlar Kuruluna sunacağız. Bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na sunarız, tamamdır denildikten sonra hemen açıklarız.
ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?
AK Parti'nin seçim beyannamesinde vardı. Ne zaman olur bilmiyorum. Aybüke öğretmenimizin şehit olduğu gün kardeşi o gün sınava girdi. Bazen böyle, kişinin ailesinde kayıp olduğu gün sınava girmek durumunda da kalıyordu. Böyle durumlarda üniversiteye girişi de birden fazla yapın diye programımızda var. Üniversite sınavlarını birden fazla yapın diye.
"2018 YILINDA 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ"
Geçen yıl 50 bin öğretmenin atmasını yaptık. Bu yıl 20 bin yaptık. Gelecek yıl da talebimizi sunacağız ve bütçenin durumuna göre izin verecekler. 2018 yılında 20 bine yakın öğretmenin atamasını yapacağız. "
-
mehmet 7 yıl önce Şikayet Et20bin öğretmen atayacaksanız eğitim fakültelerine 20-25 bin öğrenci alın. Ona göre eğitim verin alakasız adamları da formasyonla falan öğretmen yapmayın.Beğen
-
can 7 yıl önce Şikayet Etsorun ne öğretmen azlığı nede taş yapılarda tabiki önemli faktörler bunlarda ama bizim eğitimizde sorun bir eğitim sistemi politikaları iki yükseköğretimdeki liyakatsizlik alandışılık şeker gibi dağıtılan yüksek lisans doktora vs diplomalar adam daha eğitimin anlamını kavramamış 2 diploması 10 sertifikası var mağlesef eğitim töneticilerimizde herşeyi allak bullak etmekten başka hiç birşeyde yapmıyorlar ama yinede çabalar değerli lütfen bir şeyi yapayım derken iki kritik şeyi bozmaktan vazgeçin öğretmen atamalarını haberleştirmek yerine keşke bunlar haber yapılsa.Beğen
-
Mehmet 7 yıl önce Şikayet EtNesi müjde sınav 2017 de oluyor 2018in sonunda atama yapacaklar. Onu da birkaç branşa verecekler. 25 e kadar değil atamadiginiz için insanlar 40 yaşına kadar sınava giriyorlar.Beğen Toplam 9 beğeni
-
Eğitim hayatımız 7 yıl önce Şikayet Et60 yaşını geçmiş o kadar öğretmen var çocuklar nefret ediyor yaşlı öğretmenlerden onlari neden emekli etmiyorsunuz.Onu geçtim ücretli öğretmenlik getrdiniz atamayı bitirdiniz bu şekilde bir dusunce olamaz eğitimde kimin ne yaptığı bellisiz.Olan genç nesil oluyor.Atanamayan öğretmen, öğretmenini sevmeyen öğrenci iki tarafta zarar görüyor.Beğen Toplam 7 beğeni
-
adam 7 yıl önce Şikayet Et5000'i din kültürü olduktan sonra neye yarar.Beğen Toplam 6 beğeni
-
huseyin 7 yıl önce Şikayet EtSizin gibiler oldukça daha cok ugrasiriz.adamBeğen
-
Ahmet 7 yıl önce Şikayet EtHic olmazsa dinine duskun durust ahlakli birey yetisirBeğen Toplam 3 beğeni
-
Sezer 7 yıl önce Şikayet EtÜreten nesil olsun ahlaklı olsun. Önemli olan bu ahlak ta bir cacığa yaramaz sade eğitimde ikiside şartBeğen Toplam 2 beğeni
-
acc 7 yıl önce Şikayet Eten azında ahlaklı nesil yetişirBeğen Toplam 3 beğeni