Engel kalmadı! İlahiyat mezunlarına müjdeli haber!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanabilmesinin önünde herhangi bir engel kalmadığı kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2017 20:10 GÜNCELLEME 26.12.2017 20:13 EĞİTİM
Engel kalmadı! İlahiyat mezunlarına müjdeli haber!
Engel kalmadı! İlahiyat mezunlarına müjdeli haber!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son günlerde kamuoyunu meşgul eden ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanabilmesine ilişkin açıklama yapılması gerektiği belirtildi.

Konuyla ilgili bakanlık aleyhine açılan davada, yürütmenin durdurulması kararına bakanlığın itiraz ettiği ve Danıştay İdari Davalar Kurulu'nun da 9 Ekim 2017 tarihinde itirazın reddine karar verdiği ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:

'HERHANGİ BİR ENGEL KALMADI'

"Davanın esastan görülmesi sırasında Danıştay 12. Dairesinin 30/10/2017 tarihli kararıyla dava hakkında karar verilmesine yer olmadığı kararı verilmiştir. Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı karar gerekçesi doğrultusunda gerekli düzenlemeyi yapacaktır. Böylece ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanmasının önünde herhangi bir engel kalmamıştır."

YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • Çilem 6 yıl önce Şikayet Et
    4.yıldır iibf mezunu olarak atamayı bekliyoruz bizde ilahiyat mezunlarına kaldıran 2.önceliğin bizim içinde kalkmaśını istiyoruz.Nerde adalet nerde eşitlik artık yetkiler sesimizi duysun.
    Cevapla
  • Sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    4 yıldır iibf mezunları aynı durumda ama herhangi değişiklik yapılmadı bu adaletsiz durum değiştirilmesi gerekiyor. Eşit şartlarda yarışmaz istiyoruz.
    Cevapla
  • Nil 6 yıl önce Şikayet Et
    Muhasebe-Finans Öğretmenleri 4 yıldır sesimizi duyuramıyoruz. Düzenleme,sadece İlahiyatı kapsarsa ADALETLİ OLMAYACAK... Ilahiyatçılara yapılan adaleti biz de istiyoruz 2.öncelik kalksın.
    Cevapla
  • Özden 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayni durum İİBF mezunlari icin de geçerli 4 yildir sesimizi duyuramiyoruz eşitlik için , adalet için bizim de sesimiz duyulsun hakkımizı istiyoruz yetkililer sesimizi duyun artık !!!
    Cevapla
  • Fatma 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir ayrımcılıktır. Onca formasyon sahibi mezunlara verilmeyen hakkın İlahiyat mezunlarına verilmesi adaletsizliktir. Hak, adalet, vicdan sahibi olan söz sahiplerini tüm formasyon sahibi mezunlara verilmesini isterdik. Yaklaşık 20.000 formasyonlu İİBF mezunu 4 yıldır bu haktan mahrum bırakılıyor. Neden? Madem öğretmenlik hakkı verilmeyecek neden hala bu bölümlere formasyon hakkı veriliyor, Neden? İkinci öncelik adaletsizliği İİBF mezunları için de kaldırılmalı, eğer adaletten bahsedeceksek!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR