LGS okulların yüzdelik tavan-taban puanları! e-Okul tercih işlemleri sona eriyor!

LGS tercih işlemleri kapsamında liselerin yüzdelik dilim bilgileri ve okulların il-il taban ve tavan puanları açıklandı. e-Okul aracılığı ile yapılacak olan LGS tercih işlemlerinde sona geliniyor. Tercih işlemleri 13 Temmuz 2018 tarihinde soran erecek. İşte 2018 yılı liselerin yüzdelik puanları...

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2018 14:42 GÜNCELLEME 13.07.2018 14:42 EĞİTİM
LGS okulların yüzdelik tavan-taban puanları! e-Okul tercih işlemleri sona eriyor!
LGS okulların yüzdelik tavan-taban puanları! e-Okul tercih işlemleri sona eriyor!

Bu yıl ilk kez TEOG'un yerine yapılan LGS tercih işlemleri, 2 Temmuz itibari ile başladı ve 13 Temmuz Cuma günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Kendilerine en uygun liseleri seçmek isteyen öğrenciler için başvuru işlemleri başladı. 2018-2019 yılı itibari ile LGS tercihlerini yapacak öğrenciler, okulların taban ve tavan puanlarını e-okul üzerinden öğrenebiliyorlar. e-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra tercih edilen okulun ismi seçilerek liselerin il-il yüzdelik sıralaması görülebiliyor. LGS tercih işlemlerinde sona geliniyor. Peki puan sıralaması kriterleri nasıl olacak? İşte detaylar...

(MEB) e-Okul giriş sayfası! 2018 LGS tercihleri...

 

MEB E-OKUL LİSELERİN YÜZDELİK DİLİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

PUAN SIRALAMASINDA ÖNCELİK KRİTERLERİ NASIL OLACAK?

Sınavla öğrenci alan okullarda LGS puanının eşitliği halinde sırasıyla, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda LGS puanıyla öğrenci alan okul tercihine yerleşmişse yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak.     

TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU!

MEB, 2 ile 13 Temmuz arasında tercih danışmanlığı komisyonları aracılığıyla talep eden öğrencilere destek verecek. Bu kapsamda 81 ilde yaklaşık 31 bin öğretmen görev yapacak. Tercih yapmayan veya tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açıköğretim kurumlarına yönlendirilecek.     

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

LGS sınavına katılım sağlayan öğrenciler için merkezi yerleştirme, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecek. İlk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihinde bulunabilecekler.

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla üç okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla beş, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla beş okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecekler.

YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • cydaaaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    ben adrese dayalı gittim de liselerin ortalama puanları ne zaman açıklanır bulamıyorum
    Cevapla
  • huseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    30 temmuz
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemde Öğrenci ya ilk tercihine yerleşecek yada büyük bir ihtimalle boşta kalacak. Eğer aynı alandaki okulları kontenjanından fazla öğrenci ilk tercih olarak işaretlerse öğrencinin ilk tercihi dışında yerleşme şansı kalmıyor. Algoritma öğrenciyi ikametgahı içerisinde ilk tercihini doğru yapmaya zorluyor. Örnek: Benim kayıt alanımda 4 okul var ve 1080 öğrenci var. Bu okullardan biri popülerdi geçen yıl. Elemelerde ilk beş kritere göre kontenjandan fazla öğrenci kalacak ve son kriter devreye girecek . o da yaş kriteri .
    Cevapla
  • murat kartal 5 yıl önce Şikayet Et
    şu ana kadaar lgs tercihlerini tamamlayan varmı.
    Cevapla
  • boşver 5 yıl önce Şikayet Et
    ben bitirdim
    Cevapla
  • fatmagül YŞLMN 5 yıl önce Şikayet Et
    ewt bn tercihlerimi bitirdm
    Cevapla
  • Tuğba 5 yıl önce Şikayet Et
    şu ana kadaar lgs tercihlerini tamamlayan varmı.
    Cevapla
  • liseli 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamamlamayan kaldı mı sanki
    Cevapla
  • burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    sanane lan seni ilgelendiriyor mu
    Cevapla
  • zeynep doruk 5 yıl önce Şikayet Et
    ben tamamladım
    Cevapla
  • esma 5 yıl önce Şikayet Et
    ben tamamladım
    Cevapla
  • Onur 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben
    Cevapla
  • mehmet zahit 5 yıl önce Şikayet Et
    il dilimine göre mi yoksa genel dilime göremi
    Cevapla
  • Stranger 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şehirlerde genel küçük olarak görülenlerde ise il
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR