Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere müjde

Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı açıklamada “Hiçbir öğrencimizi üzmeyeceğiz. Anadolu lisesi isteyen öğrenci, mutlaka Anadolu lisesine yerleşecek. Kontenjanlar artırılacak. Gerekirse ikili eğitime geçilecek” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2018 11:40 GÜNCELLEME 01.08.2018 11:42 EĞİTİM
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere müjde
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere müjde

Liselere geçiş sisteminde binlerce öğrencinin hiçbir yere yerleşmemesi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'dan beklenen açıklama geldi. Bakanlık açıklamasında, “Hiçbir öğrencimizi üzmeyeceğiz. Anadolu lisesine gitmek isteyen öğrenci gidecek, kontenjanlar artırılacak” dedi.

TÜM ÖĞRENCİLER BİR LİSEYE YERLEŞECEK

 

 

Bakanlık yetkilisi, önümüzdeki dönemde öğrencilerin dört tercih hakkı daha olduğuna işaret ederek, “Bu tercihler çok dikkatli ve doğru yapılmalı. Özellikle rehberlik öğretmenlerinden destek alınması gerekiyor. Bu dört tercih döneminde de öğrenci istediği bir lise türüne yerleşemezse, Anadolu lisesini isteyen öğrenci yerleşemezse, Anadolu lisesi kontenjanları artırılacak. Gerekirse ikili eğitim yapılacak. Mutlaka istediği okula öğrencilerimizi yerleştireceğiz. Hiçbir öğrencimizi üzmeyeceğiz” dedi.

YORUMLAR 186 TÜMÜ
  • Lanet olsun 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık bu haksızlık tahammülü kalmadı. Sınıf birincisi ve okul ikincisi olmama rağmen hiçbir okula yerlesemedim.
    Cevapla
  • Şeyma 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapılanlar hakmı hukukmu ben kızımı son senesi sınava girecek diye yemedim içmedim özel okula yazdırdım sırf iyi bir lisede okusun diye kızımda yırttı kendini çalışırken gecesini gündüzüne kattı ama açıkta kaldı eski okul sınıftaki en tembel çocuk hiç çalışmadan anadoluya yerleşti nerde benim çocuğuma döktüğüm paralar nerde çocuğumun emeği bu durumu böyle yapanlar çok ah aldılar haberleri olsun benim gibi madur çok allaha havale ediyorum
    Cevapla
  • Şule S. 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen merkezi sistemle öğrenci alan okulların kontenjanlarını da artırın.% 8 le geçen yıl % 12 dilimdeki okula giremedi çocuğum.Bu haksızlık değil de nedir?
    Cevapla
  • lgs 5 yıl önce Şikayet Et
    hani ne zaman ek kontenjan verilecek hani ikili sistem adaletsizlik ya
    Cevapla
  • Seher 5 yıl önce Şikayet Et
    Bana aydın doğan Anadolu sağlık lisesi çıktı fen lisesi istememe rağmen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR