e-okul 2.dönem sınav sonuçları açıkladı! Öğrenciler için VBS giriş sayfası

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi web sitelerinden olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş ile öğrenciler ve veliler 2.dönem yazılı sınav sonuçları sözlü notlarını öğrenebiliyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan sınavların ardından öğrenciler gözünü ikinci dönem birinci yazılı sonuçlarına çevirdi. İşte devamsızlık durumu ve not bilgisi sorgulamak isteyenler için e-okul VBS sistemi ile ilgili bazı detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2019 11:42 GÜNCELLEME 25.03.2019 11:42 EĞİTİM
e-okul 2.dönem sınav sonuçları açıkladı! Öğrenciler için VBS giriş sayfası
e-okul 2.dönem sınav sonuçları açıkladı! Öğrenciler için VBS giriş sayfası

e Okul giriş ekranı, son günlerde en çok aranılanlar arasında yer alıyor. 2.dönem 1. Yazılı sınav soruları sonuçları E okul giriş ekranı yoğun ilgi görüyor. Peki E okul girişi nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler dönem sınavlarına giriyorlar. Karne heyecanı için geri sayım başladı. İşte sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce öğrenci ve velinin sınav sonuçları için merak ettiği e-okul sistemi giriş ekranı ve yazılı sözlü sonuçları

 

E OKUL GİRİŞ İLE SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrenciler ve velilerin okul ile ilgili birçok işlemlerini yapabildiği ve çoğu bilgileri öğrenebildiği e-Okul sistemine https://e-okul.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden giriş yapın. İlgili ekranda sol tarafda "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi" sağ tarafta ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer alıyor. Sınav sonuçları ve devamsızlık bilgisi gibi birçok işlemi görüntüleyebilmek için "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altında istenilen bilgileri girin.

 

Daha sonra açılan ekranda sol tarafta yer alan "Öğrenci Bilgileri" alanı altından sınav sonuçları ve birçok bilgiyi görüntüleyebilirsiniz.

E-OKUL NOT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan “Not Bilgisi” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

E-OKUL ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak, e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; ‘Öğrenci T.C Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ve ‘Resimdeki Rakamlar’ şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş’ seçeneğine tıkayınız.

2019 DEVAMSIZLIK GÜNÜ NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yapılan yeni düzenleme ile liselerde okuyan ve devamsızlık yapmayan öğrenciler için yeni bir ödül mekanizması hayata geçirilecek. Bu kapsamda, öğrencilerin teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi almaları için başarı ortalamalarının yanında özürsüz devamsızlık sürelerinin 5 günü geçmemesi gerekecek. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

YORUMLAR 1
  • şükran 5 yıl önce Şikayet Et
    eokul indiricem olmuyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR