MEB sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklaması! Atama takvimi belli oldu

Sözleşmeli öğretmenlik alımı için adaylar sözlü sınava davet edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini açıklaması bekleniyor. Başvuru işlemleri 1 Nisan tarihinde sona erdi. MEB sözleşmeli öğretmenli mülakat yerlerini ne zaman açıklayacak? İşte öğretmen adaylarının merak ettiği tüm gelişmeler...

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2019 10:18 GÜNCELLEME 06.04.2019 10:18 EĞİTİM
MEB sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklaması! Atama takvimi belli oldu
MEB sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklaması! Atama takvimi belli oldu

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları geçtiğimiz gün tamamlandı. 20 bin öğretmen alımı için gerçekleştirilecek sınav için başvuru yapan adaylar mülakat yerleri için heyecanlı bekleyişe geçti. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ne zaman açıklanacak? Sözlü sınav ne zaman olacak?

 

 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETME ATAMA TAKVİMİ

MEB'in internet sitesinde 2019'da yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvim geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Bu yılın takvimine göre adayların, sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin listesi ise 5 Nisan 2019'da yayımlanacak.

 

 

Sözlü sınavlar, 12-30 Haziran tarihlerinde yapılacak ve sınav sonuçları 4 Temmuz'da ilan edilecek.

Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 8-10 Temmuz tarihinde alınacak, 16 Temmuz 2019'da sonuçlandırılacak.

MÜLAKAT NASIL OLACAK?

Sözlü sınav 12 - 30 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sözlü sınavda adaylar, eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri,özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NASIL YAPILIYOR?

Tercih işlemlerinin ardından atama işlemleri şu şekilde yapılıyor; Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınıyor, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirleniyor.

ÖĞRETMEN ATAMALARI BRANŞ DAĞILIMLARI

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ile ilgili öğretmen adaylarının en çok araştırdıkları konular arasında branş dağılımları yer alıyor. 20 bin Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında sözleşmeli öğretmen atamak üzere başvuru alınacağı belirtilen duyuruda, ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenin branş dağılımları belli oldu.

İşte; 20 bin öğretmen ataması branş dağılımları:

"Sınıf Öğretmenliği (2 bin 11), İngilizce (bin 960), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (bin 922), Okul Öncesi (bin 599), İlköğretim Matematik (bin 448), Özel Eğitim (bin 410), Rehberlik (bin 120), Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji (bin 149), Türkçe (bin 149), Beden Eğitimi (781)"

YORUMLAR 1
  • alaca 4 yıl önce Şikayet Et
    Din kültürü ve ahlak bilgisi mülakata cağırma puanı kactır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR