MEB LGS 1.nakil sonuçları açıklaması! LGS ek tercihler işlem takvimi...

LGS 1. nakil sonuçları için geri sayım başladı. LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre LGS nakil başvuru işlemleri başlamıştı. Öğrenciler istediği bir lisede eğitim almak için başvuru yaptığı LGS 1.nakil sonuçları açıklanma tarihi belli oldu. Peki sonuçlar bugün saat kaçta belli olacak? Nakil işlemlerini tamamlayan adaylar heyecanla sonuç açıklamasını bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2019 13:20 GÜNCELLEME 05.08.2019 13:20 EĞİTİM
MEB LGS 1.nakil sonuçları açıklaması! LGS ek tercihler işlem takvimi...
MEB LGS 1.nakil sonuçları açıklaması! LGS ek tercihler işlem takvimi...

LGS 1.nakil başvuruları 29 Temmuz-2 Ağustos'ta yapıldı. LGS ek tercihleri olarak da adlandırılan LGS nakil başvuru sonuçları içim Milli Eğitim Bakanlığı takvimi belirledi. Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos’ta açıkladı. Nakil tercih başvurularını ilk tercih döneminde olduğu gibi yine okulunuz aracılığı ile yapmanız gerekiyor. Okul tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

 

 

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek. Öğrenciler, ayrıca istemeleri halinde yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuru döneminde mesleki eğitim merkezlerini de tercih edebilecek.

LGS EK TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

 

 

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

TERCİH YAPACAKLAR İÇİN ÖNEMLİ DETAY

İlk yerleştirme döneminde sınavla öğrenci alan bir okula yerleşmiş iseniz nakil tercihlerinde yeniden yerel yerleştirme tercihinde bulunmanız gerekmez. Sınavla öğrenci alan ve daha çok istediğiniz en çok üç okul seçip okulunuza giderek başvuru yapmanız yeterlidir.

İKİNCİ NAKİL TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 5-8 Ağustos’ta yapılacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos’ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak. Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül’de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR