2019 Öğretmen kırtasiye ödemesi ne zaman verilecek?

2019 ve 2020 yıllarını kapsayan Öğretmen eğitime hazırlık ödeneği yani kırtasiye parası ne zaman hesaplarda olacak? Okulların açılmasına kısa bir süre kalması sebebiyle öğretmen eğitime hazırlık ödeneği tutarı büyük merak konusu oldu. İşte 4.dönem toplu sözleşme eğitim kolu maddeleri içerisinde yer alam ve eğitim ödeneği olarak adlandırılan kırtasiye parası ile ilgili tüm gelişmeler...

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2019 10:27 GÜNCELLEME 06.09.2019 10:27 EĞİTİM
2019 Öğretmen kırtasiye ödemesi ne zaman verilecek?
2019 Öğretmen kırtasiye ödemesi ne zaman verilecek?

Kamu görevlilerinden bazılarına her öğretim yılı için bir defa olmak üzere ödenen eğitime hazırlık ödeneğinin tutarı belli oldu. Gelen zamlarla birlikte 2019 yılında brüt 1.180 TL tutarında ödenecek olan kırtasiye yardımı net miktarı ise 1.171 TL oldu. Peki öğretmen kırtasiye yardımı ne zaman hesaplarda olacak?

 

 

2019 EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Geçtiğimiz dönem okullar 17 Eylül'de açılmış ve öğretmen eğitime hazırlık ödeneği 10 Eylül'de gerçekleşmişti. Milli Eğitim Bakanlığı henüz net bir tarih paylaşmamasına karşın 019 yılında okulların 9 Eylül tarihinde açılacağı göz önünde bulundurulursa, kırtasiye parası için ödemelerin 2 Eylül tarihinde yapılacağı ön görülüyor.

 

 

HANGİ ÖĞRETMENLERE %50'Sİ ÖDENECEK?

Öğretmenler izin kullanmaları ve ilk defa göreve başlamaları durumuna göre göreve başladıkları tarihe göre eğitime hazırlık ödeneği alacaklar. 

Birinci dönem ders yılı bitmeden göreve başlayanlara, hazırlık ödeneğinin %75’i tutarında ödeme yapılıyor.

Birinci dönem ders yılı bitimi ile ikinci dönem ders yılı bitimi arasında kalan dönemde göreve başlayanlara, hazırlık ödeneğinin %50’si tutarında ödeme yapılıyor.

YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Memur 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlete sesleniyorum köyde calisanlarin yol ücretini karşılayın lütfen. Verdiğiniz ödenek 3 aylık yol parasına ancak yetiyor.
    Cevapla
  • abduurrak 4 yıl önce Şikayet Et
    devlete binip durmayın yeter yav .beğenmiyiyorsam bırak git yapacak bir sürü yeni mezun var
    Cevapla
  • Köy öğretmeni 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben köyde çalışıyorum fotokopi kağıt toner kalem vs. I geçtim ayda 300 tl yok Parası ödüyorum ama şehirde çalışanlarla aynı maaşı alıyorum neden devlet köyde çalışanlara servis tutmuyor?
    Cevapla
  • insaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Hocam Dönem başında kırtasiye gideri adı altında öğretmenlerimize yapılan ödeme ne için kullanılıyor merak ediyorum. Her dönemin başında her öğretmene ödeme yapılıyor . Bu yapılan ödemeyi sene sonuna kadar eğitim giderleri için kullansanız fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum. Bu para her sene yatıyor ve maaş gibi görülüp şahsa kullanılıyor hep, yanılıyorsam yada yanlış yada haksız sa yorumum özürlerimi diliyorum.
    Cevapla
  • Kamu yönetimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Memur alımlarında ikamet şartının kaldırılmasını talep ediyorum
    Cevapla
  • Zerrın ergun 4 yıl önce Şikayet Et
    Fakır bolgede gorev yapıyorum...fotokopı kagıtlarını kendımız alıyoruz..cekımlerın ucretını de ben oduyorum..tahta kalemı..defter..gerktıgınde yıyecek parasını verıyorum..
    Cevapla
  • İnsaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Öğretmen kardeşim dönemin başında öğretmenlere verilen kırtasiye gideri adı altında verilen paralar ne işe yarıyor merak ediyorum. Bu paralar okulda eğitim verirken ihtiyaç duyulan malzemeleri almaya yaramıyorsa ne işe yarıyor.
    Cevapla
  • Nerkin 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke ücretli öğretmenlere de en azından kısmi bir ödeme yapılsa. Sonuçta daha az ücretle çalışılıyor. Fakat giderler aynı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR