2019 KYK burs başvuru ne zaman? Üniversite burs başvurusu nasıl yapılır?

Üniversite öğrenciler KYK burs başvuruları işlemlerini Ekim ayı itibariyle gerçekleştirecek. Eğitim hayatı boyunca karşılıksız burs almak isteyen binlerce öğrenci başvuru tarihlerini merak ediyor. Peki KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? Bakanlık tarih verdi mi? İşte üniversite geri ödemesiz burs başvurusu ile ilgili merak edilenler...

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2019 10:06 GÜNCELLEME 07.10.2019 10:06 EĞİTİM
2019 KYK burs başvuru ne zaman? Üniversite burs başvurusu nasıl yapılır?
2019 KYK burs başvuru ne zaman? Üniversite burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs başvurusu için geri sayım başladı. Üniversite eğitim hayatına başlayan öğrenciler geçtiğimiz günlerde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklamayla yurt başvuru sonuçlarını öğrendi. Şimdide gözler KYK burs başvuru işlemlerine çevrildi. Henüz konuyla ilgili resmi bir tarih duyurulmamasına karşın geri ödemesiz burs başvurusunun yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak. Geçtiğimiz dönem başvurular 15 Ekim tarihinde başladı ile 22 Ekim tarihinde sona ermişti. Kurum önümüzdeki günlerde net tarihi öğrencilere duyuracak.

 

İlk kez bu yıl üniversite eğitimine başlayan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri KYK'dan burs veya kredi başvurularını Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden tamamlayabilecek.

E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

KYK BURSLARINA YENİ ZAM YOLDA

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan KYK burs ve kredi açıklaması geldi.

"Kredi veya burs olarak lisans öğrencilerimize aylık 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize 1000 TL, doktora öğrencilerimize 1500 TL veriyoruz. Bu imkandan 1 milyon 613 bin öğrenci yararlanıyor. Önümüzdeki günlerde yeni başvurularda alınmaya başlanacak" dedi

KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELER? KİMLER YARARLANABİLECEK?

- Üniversite Ön lisans öğrencileri, 
- Üniversite Lisans öğrencileri, 
- 2 senelik meslek yüksek okulundan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile - ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,
- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,
- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre
- Amatör milli sporcu olan öğrenciler,  burstan yararlanabilmektedir.

KYK BURS BAŞVURU BELGELERİ NELER?

Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),

Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)

Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)

Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

YORUMLAR 2
  • Türker 4 yıl önce Şikayet Et
    adamın babasının arabaları var, dükkanları var ama sistemde asgari ücretli göründüğü için çocuğuna burs çıkıyormuş doğru mu?
    Cevapla
  • hüss 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede serbest meslek erbabı çalışanların çoğu ücretini asgari ücret gösteriyor, hem devletten vergi kaçırıyorlar hem de çocukları dediğiniz gibi haksız burs alıyor. Adam serbest avukat, kuyumcu asgari ücretten vergi veriyor. Devletin bu haksızlıkların üstüne gitmesi lazım.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR