2019 KYK burs sonuçları bu hafta açıklanıyor mu? Kurum'dan burs sonuçları açıklaması

Üniversite öğrencilerinin başvurduğu 2019 KYK burs sonuçları için açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde 'KYK burs başvuru sonuçları' açıklandı haberleri sosyal medyayı sallamıştı. Bunun üzerine açıklama yapan kurum çalışmaların devam ettiğini belirtti. Peki YurtKur sorgulama ekranında burs sonuçları bu hafta erişime açılacak mı?

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2019 09:28 GÜNCELLEME 11.11.2019 09:28 EĞİTİM
2019 KYK burs sonuçları bu hafta açıklanıyor mu? Kurum'dan burs sonuçları açıklaması
2019 KYK burs sonuçları bu hafta açıklanıyor mu? Kurum'dan burs sonuçları açıklaması

KYK burs sonuçları açıklandı haberleri gündem olmuştu. Kurum tarafından yapılan açıklamada  "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Ekim tarihleri arasında alınan burs/kredi başvuruları için değerlendirme süreci devam etmektedir. Sürecin ardından sonuçlar yurtkur.gsb.gov.tr resmi sitemizden ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır" sözlerine yer verdi.

Üniversite önlisans ve lisans eğitimi gören öğrenciler 21 gündür KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. KYK burs başvurusu sonuçları 16 kurumun incelemesi sonrası Kredi Yurtlar Kurumu YurtKur sorgulama sayfasında erişime açılacak. Kurum tarafından burs sonuçlarının, ne zaman açıklanacak sorusuna henüz resmi cevap vermiyor. Geçtiğimiz dönem baz alındığında Kasım ayında, 11 Kasım ile 15 Kasım tarihlerinde açıklanması bekleniliyor. 

YURTKUR SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Burs başvurusu sonuç sorgulama işlemleri aktif hale getirildiğinde üniversite öğrencileri KYK burs sonuçlarını yukarıda bulunan bağlantıya tıklayarak öğrenebilecek.

KURUM BURSLARI NEYE GÖRE VERİYOR?

Önceden burs alan üniversite öğrencileri için kurum 2 kıstasa bakar: Üniversitedeki başarı durumuna, not ortalamasına. İlk defa burs alacak olan öğrenci için: Aldığı puana, Yerleştiği üniversiteye ve girdiği bölüme, ailenin ekonomik ve sosyal durumuna.

 

KYK BURS ÖDEMELERİ NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

 

Kurum üniversite öğrencisinin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık numarasına göre ödemeleri gerçekleştiriyor. Buna göre; TC vatandaşlık numarasının son hanesi 0 olanlar, Ocak ayından itibaren her ayın 6’sında, 2 olanlar her ayın 7’sinde, 4 olanlar her ayın 8’inde, 6 olanlar her ayın 9’unda, 8 olanlar her ayın 10’unda burs ödemelerini alabiliyor.

KYK BURS KESİNTİSİ HANGİ SEBEPLERDEN ÖTÜRÜ KESİLİYOR?

Kurum tarafından yakın bir şekilde takip edilen duruma göre;

Okulun uzaması: 4 yıllık bir bölümü kazanan öğrenci, 4 yıl boyunca kurum tarafından burs alabilir. 4’üncü yıldan sonra kurum tarafından burs alamaz.

Disiplin suçu işlemesi: Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bu suçu tekrarlaması haliyle üniversite tarafından ilişkisi kesilirse burs alamaz.

Okulu bırakma: Okulu bırakma veya okula ara verme durumunda burs hakkını kaybeder.
Not ortalaması 2’nin altında olması: Öğrencinin not ortalaması 2’nin altında olduğunda ve üniversite bunu kuruma bildirdiğinde kurum öğrencinin burcunu kesme hakkına sahip oluyor.

KYK burs başvuru sonuçları

SİGORTALI İŞE GİREN ÖĞRENCİNİN BURSU KESİLİR Mİ?

2015 yılında yapılan değişikliğe göre, asgari ücretle sigortalı işe giren üniversite öğrencisinin bursu kesilmeyecek. Ancak bilinmesi gereken; ilk defa burs alacak olan üniversite öğrencisi şayet sigortalı bir işte çalışıyorsa kurum tarafından burs verilmeme durumu meydana gelebilir. Bursu kazanan öğrenci, sigortalı işe girse de bursu kesilmeyecek.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İKİNCİ ÖĞRETİMDE OKUYOR, BURS BAŞVURU HAKKINA SAHİP MİDİR?

İkinci öğretim üniversite öğrencilerinin burs veya kredi almalarının önünde kurum tarafından bir engel koyulmamaktadır. Örgün öğretim öğrencilerinden tek farkları ise “harç” durumudur.

VAKIF ÜNİVERSİTESİNDE BURSSUZ OKUYAN ÖĞRENCİ KYK’YA BAŞVURABİLİR Mİ?

Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversitede okuyan öğrencilerden hiçbir fark gözetmeksizin burs başvuruları yapabilme hakkına sahip olduğunu açıkladı. Bilinmesi gereken durum ise, vakıf üniversitesinde okuyan öğrencinin ailesi “sosyal” olarak maddi duruma bakılmaktadır.

BURS’TAN KREDİYE DÖNÜŞ NASIL YAPILIYOR?

Not ortalaması 2’nin altına düştükten sonra burs, krediye dönüşmektedir. Öğrenci tekrardan not ortalamasını 2’ye çıkartırsa kredi bursa dönüşür mü? Kredi ve Yurtlar Kurumu, bursun krediye dönüşümünü kendi sitesinde veya e-Devlet’te açıklıyor. Kredi bursa dönüşümü söz konusu değildir.

YORUMLAR 5
  • Oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyler bayanlar ders çalışın. Kurum acımaz direkt keser bursu. Benim bursum krediye döndü.
    Cevapla
  • Davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Kredi geri ödemelerinde faiz uygulanmasın. İşsiz gençler geri ödemeyi ertelettiği zaman, dünya kadar faiz bindiriliyor. Yazık değil mi bu gençlere...?
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir üniversitenin lisans bölümü + hazırlıkta var ise 5 yıl burs veya kredi alabiliyor mu? Hazırlıkta burs veya kredi alınabiliyor diye( bit üniversitenin lisans bölümüne kayıt hakkı kazanmış ve o bölümünde hazırlığı var ise onuda okuyor ise) okudum bir yerden, ne derece doğru bilmiyorum.
    Cevapla
  • neval 4 yıl önce Şikayet Et
    evet mustafa bey 5 yıl boyunca burs veya kredi alabiliyor
    Cevapla
  • Mehmettt Şerif 4 yıl önce Şikayet Et
    Kızım Boğaziçi Fizikte geçen sene hazırlık sınıfıydı Tübitaktan 1000 tl bursunu aldı devam ediyor. Bu sene oğlum İTÜ inşaat mühendisliğini kazandı hazırlık okuyor. KYK burs sonuçlarını bekliyoruz başvurabildik. Anladığım kadar oluyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR