KYK borçları ne zaman silinecek? Kredi ve Yurtlar Kurumu borç affı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KYK borçlarına ilişkin çalışma başlatıldığını açıklamıştı. Peki üniversite eğitimi boyunca Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından alınan KYK kredilerinin tamamına af gelecek mi? KYK borçları ne zaman silinecek?

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2019 11:04 GÜNCELLEME 02.12.2019 11:04 EĞİTİM
KYK borçları ne zaman silinecek? Kredi ve Yurtlar Kurumu borç affı açıklaması
KYK borçları ne zaman silinecek? Kredi ve Yurtlar Kurumu borç affı açıklaması

KYK borçlarına af geliyor. Üniversite eğitimi boyunca Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan geri ödemeli burs alan öğrenciler maddi durumunda yaşadığı sıkıntılar sebebiyle borçlarını ödeyemedi. Hal böyle olunca KYK borçlarının silinmesine yönelik çalışma başlatılacağı açıklandı. Borcu olanları heyecanlandıran bu gelişmenin ardından KYK boçları ne zaman silinecek sorusu günün en çok arananlar listesine girdi.

 

 

KYK BORÇLARI NE ZAMAN SİLİNECEK?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak  "KYK yurtları borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Önümüzdeki günlerde konuya dair net bilgiler resmi olarak paylaşılacak. Uzmanların tahminlerine göre 2020 yılı itibariyle KYK borçlarının faizleri silinmesi ön görülüyor. 

 

 

ÖĞRENİM VE/VEYA KATKI KREDİSİ BORÇLARI HANGİ DURUMLARDA TAMAMEN SİLİNİR?

Kurumumuza öğrenim ve/veya katkı kredisinden borcu bulunanlardan; Tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan “hayatını çalışarak kazanamaz” ibaresi bulunan bir sağlık raporu alanların, Kredi alırken veya aldıktan sonra vefat edenlerin, borçları silinir.

KYK BORÇ ERTELEMESİ

KYK kredi borçlarını birer yıllık süreyle ertelemek mümkün. Borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler ‘turkiye.gov.tr’den e-Devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabiliyor. Erteleme başvurusunda bulunmak için işsizlik, askerlik durumlarının oluşması ve yüksek lisans ya da doktora eğitimine devam edilmesi gerekiyor.

BORÇ ÖDEMESİ NASIL YAPILIYOR?

Borç ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla tahsil ediliyor. Taksitler Ziraat Bankası şubelerinden nakit veya Ziraat Bankası internet tahsil ekranından kredi kartıyla yapılabiliyor. Yani borçlar tüm kredi kartları ve banka kartları ile ‘https://kyk.ziraatbank.com. tr/’ adresinden de ödenebiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR